Nježni otac

Supruga se ljuti, Zdravko Čolić svojim kćerima ne zna reći ‘ne’

Supruga se ljuti, Zdravko Čolić svojim kćerima ne zna reći ‘ne’
13.07.2012.
u 08:00
Samo tri tjedna uoči velikog koncerta koji je u pulskoj Areni zakazan za 4. kolovoza, Zdravko Čolić s obitelji, suprugom Sandrom i kćerima 11-godišnjom Unom i šestogodišnjom Larom, puni baterije na grčkom otočju Halkidiki
Pogledaj originalni članak

Samo tri tjedna uoči velikog koncerta koji je u pulskoj Areni zakazan za 4. kolovoza, Zdravko Čolić i njegov bend na kolektivnom su godišnjem odmoru. Popularni Čola s obitelji, suprugom Sandrom i kćerima 11-godišnjom Unom i šestogodišnjom Larom, puni baterije na grčkom otočju Halkidiki.

– Nisam probirljiv ni zahtjevan, supruga i ja tijekom odmora tražimo mir u ugodnom ambijentu. Gdje će to biti, ni meni ni njoj nije osobito važno. Lijepo mi je u Crnoj Gori, na Brijunima... ali tamo se dogodi da nam naruše privatnost. Grčka je blizu, njezini otoci fascinantni, a nitko me ne poznaje. Zato su obiteljski odmori tamo postali gotovo tradicionalni – kaže Čola.

Iz Grčke se vraća sljedeći tjedan jer neki su koncerti dogovoreni i prije pulskog spektakla, već krajem srpnja. Na upit hoće li pronaći članove benda razasute po raznim morima svijeta, slatko se smije.

Igranje na plaži

– Hoću, naravno! Poslije odmora svi su nekako orniji za svirku. Radim s velikim bendom, 20 ili 30 ljudi uvijek bude na pozornici, a nastupi su svako malo. Lako dođe do zamora, a ne može se svatko odmarati kada hoće. Zato je najpametnije uzeti kolektivni godišnji odmor i kud koji mili moji. Ali svi znaju kamo se i kada trebaju vratiti – šali se Čola.

Tijekom ljetnog odmora za njega ne postoji nitko drugi osim obitelji. Sve je, priznaje, podređeno njegovim princezama kad im daleko od očiju javnosti, priušti sve što požele. I kupnju, i plivanje i igranje na plaži.

– Vrlo sam popustljiv otac. Ne mogu na njima trenirati strogoću. Obje me vrte oko malog prsta, posebno kad im nešto treba kupiti. Kako ja kao klinac štošta nisam imao, nikad ih ne odbijem. Kad nešto požele, najviše vole tatu. Sa mnom im je lako, teže im je s mamom. Supruga me često kritizira da ne smijem tako, da moram biti na njezinoj strani, a ja curama ne mogu reći ‘ne’. I uvijek im sve kupim – priznaje Čola.

Kao i sva djeca i Una i Lara vole more. Una je odlična plivačica, a uz nju se oslobodila i mlađa Lara. Ponosni tata uživa gledajući ih, a vrlo često i sam zapliva s njima. Obiteljski život mu godi, mada priznaje da ga je i promijenio.

Život bez odricanja

– Malo se jesam smirio. Nakon nastupa, istina, ne trčim odmah kući, ali ni ne bančim kao nekad. Našao sam kompromis, zlatnu sredinu. I dalje mislim da se čovjek ničeg ne treba odricati. Više ne izlazim svaku večer na lumperajke. Obiteljskom čovjeku mjesto je kod kuće, ali kad se radi koncert, turneja... podrazumijeva se da ću zaglaviti na tim druženjima. Još imam i snage i energije, pa zašto ne? – priznaje Čolić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

FE
fellix1601
10:21 13.07.2012.

Emoj Zdravko , slušaj ženu , u pravu je....!!!! Hm , a kaj ti ja tu pametujem... , pa ja sam isti kao i ti. Kud moja mala okom , tu ja skokom. Kad smo mi očevi slabi na kćerke... , tako svi govore i mislim da su u pravu !!!!!!!

OB
-obrisani-
14:45 13.07.2012.

hrvati bre vole srpske "pevace" i pevacice hehehehehe kaj onda ak su srbi klali po hrvatskoj i pobili 16500 hrvata, mi ih se jadno neograniceni i dozivotno jako volimo???????????

DO
doktorica
09:18 13.07.2012.

??