Prava istina

Sustavno su je uništavali: Nakon što je oboljela, otac je preuzeo svu kontrolu i plaću od 100.000 kn

Foto: Profimedia
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Singer Britney Spears arrives at the 2016 MTV Video Music Awards in New York
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Premiere of "Once Upon a Time In Hollywood" in Los Angeles
Foto: ROSE PROUSER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO - Britney Spears and Justin Timberlake
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
A supporter of singer Britney Spears protests outside a courthouse in Los Angeles
Foto: profimedia
Foto: profimedia
27.06.2021.
u 09:00
Obožavatelji ne vjeruju da je moguće da žena koja ima 39 godina nema nikakvu autonomiju, niti mogućnost odlučivanja ni o najmanjoj sitnicu u svojem životu, već o svemu mora prije razgovarati s ocem, menadžerom, ili nekom drugom osobom koja je dio njene obitelji ili tima.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je pjevačica Britney Spears konačno iznijela svoju stranu priče oko skrbništva koju njezin otac ima nad njom još od 2007. godine, mnogi se pitaju o čemu je zapravo riječ i što se tu točno dogodilo. Obožavatelji ne vjeruju da je moguće da žena koja ima 39 godina nema nikakvu autonomiju, niti mogućnost odlučivanja ni o najmanjoj sitnicu u svojem životu, već o svemu mora prije razgovarati s ocem, menadžerom, ili nekom drugom osobom koja je dio njene obitelji ili tima.  

Naime, sve ovo počelo je upravo zbog njega još 2007. godine. Britney je tada nakon javnog sloma živaca, kada je obrijala glavu i lupala kišobranom u auto - jedino što se vidjelo na slikama koje su objavili američki mediji koji su tada pratili njezin svaki korak, završila na psihijatriji. Dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj, a njezin otac je odlučio da će za nju i njezinu imovinu najbolje biti da joj on postane skrbnik. O skrbništvu i sve što je ono uključivalo nitko nikada nije javno govorio.

Javnost je znala samo da Britney mora biti po kontrolom jer je moguće da će si nauditi. U to vrijeme ni mediji joj nisu bili previše naklonjeni, već su najglasniji bili oni koji su je izrugivali zbog toga što je, ranije savršena Spears, sada nastupala sa nepočešljanom kosom, trbuščićem i prstima na kojima su se teškom mukom držali oni umjetni nokti koji još nisu ispali.  Britney je nakon dijagnoze i nakon što je odlučeno da će joj otac biti skrbnik, koji se ponajviše brinuo za njezine financije, tako da je sebi isplaćivao plaću od 16.000 dolara, a njoj davao džeparac od 4000, ženi koja je svojim talentom izgradila karijeru takvu da je od samo nastupa u Las Vegasu zaradila 137 milijuna dolara i dalje radila doslovno punom parom do 2019. dok nije odlučila da jednostavno više ne može ići tim tempom. Nakon što je Jamie te godine završio u bolnici, Britney je morala ići u psihijatrijsku ustanovu. 

Pjevačica je inače i majka dvoje djece, sinova Seana Prestona(15) i Jaydena Jamesa(14), kojima je otac većinski skrbnik, te ih Britney ima pravo viđati bez nadzora. Šansu za 50/50 skrbništvo izgubila je zbog javnog sloma i fotografa koji su je pratili u stopu, a sada se ponovno bori da to dobije. Cijela situacija još je zapletenija, jer Spears zbog skrbništva koju otac ima nad njom ne može izabrati ni vlastitog odvjetnika, već sve mora raditi s Samom Inghamom III, kojega joj je dodijelio sud i koji je javno u sudnici rekao kako nije siguran da može nastaviti dalje s ovim slučajem, jer nije dovoljno dobro upoznat sa cijelom pravnom strukturom. Do zaključenja ovog teksta još nije poznato kada će biti iduće ročište i hoće li Britney opet svjedočiti, te se čini da joj je sutkinja bila doista naklonjena i spremna pomoći jer je na početku zamolila sve u sudnici da zašute jer je 'konačno vrijeme da Britney progovori'.  

VIDEO Britney Spears: Nemam svoj novac, ne smijem imati bebu, depresivna sam i plačem

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
16:23 27.06.2021.

Pa i bolesni ljudi imaju svoja prava.i pitanje je što je uzrok njene bolesti. Možda baš autoritarni otac koji ju ustvari debelo iskorištava. Da nema love, pitanje koliko bi se on o njoj uopće brinuo. Izgleda da svi osim nje dobro žive na njen račun.

Avatar Malazan
Malazan
09:33 27.06.2021.

Bipolarni poremećaj je grozan. No to ne znači da joj je otac dobar.... ne znači ni da je loš.... ne dao Bog te boleščure.

FR
FreeZ.
12:36 28.06.2021.

To je sve počelo nakon što je obrijala glavu. Kakvi su Amerikanci licemjeri! Bila je prihvatljiva dok se ponašala kao America's sweetheart, a sa 16 godina pjevala "Hit me baby one more time". Kad je pokazala revolt, brijući glavu, i nije više pristajala u kalup, zavezali su je za nosila i odveli na liječenje. Najskuplja frizura ikad.