PROVJERENO DOBRO

Suzy Josipović ima recept za najbolju uskrsnu pogaču koja je nezaobilazna na blagdanskom stolu

Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje novog menua restorana Bulldog
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Suzy Josipovi? i Argentinka Narda Lopes spremale hrvatske specijalitete
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Na Trgu Franje Tuđmana otvoren je 9. Food Film Festival
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Suzy Josipović Redžepagić, organizatorica Šibenik spring festivala
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Suzy Josipović Redžepagić, organizatorica Šibenik spring festivala
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Zagreb: Suzy Josipovi? pripremala delicije na Hrvatskom festivalu hrane i vina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Jelena Pavi?i? Vuki?evi? odrezala prvu šnitu najduže torte u sklopu projekta Sretna Hrana
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Suzy Josipović predstavila svoju kuharicu "Mama zna"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Suzy Josipović predstavila svoju kuharicu "Mama zna"
29.03.2024.
u 15:00
Daleko najbolja uskrsna pogača, recept moje prijateljice Eme iz Zadra po kojem radim pogače dugi niz godina, napisala je Suzy na Instagramu i podijelila recept s pratiteljima
Pogledaj originalni članak

Suzy Josipović Redžepagić autorica je knjige "Mama zna!" te recepte dijeli i u HRT-ovoj emisiji "Kod nas doma", ali i na Instagramu gdje je sada objavila recept za uskrsnu pogaču. Ako vam još uvijek nedostaje pogača za blagdanski stol možda vam ovaj recept dobro dođe, a Suzy kaže kako je ovo najbolja uskrsna pogača.

- Daleko najbolja USKRSNA POGAČA, recept moje prijateljice Eme iz Zadra po kojem radim pogace/pince/ružice dugi niz godina:
Za 2 - 3 pince ružice (zavisno od veličine kalupa) Vrijeme pripreme: 10-ak minuta, s dizanjem germe 20-ak minuta . Vrijeme dizanja tijesta: što dulje, to bolje, 5 – 12 sati (tijesto se diže 2 puta). Vrijeme pečenja: 1 sat. Temperatura pećnice: 150C

 

 

SASTOJCI : 1 kg glatkog brašna
16 dag omekšanog maslaca
10 žumanjaka
25 dag šećera
¼ l mlakog mlijeka
7 g germe (kvsca)
2 korice nespricane naranče
2 korice nespricanog limuna
2 žlice ruma
1 žlica maraskina
1 žličica soli (ne puna)
1 tamna čokolada (nasjeckana na kockice), moze i mlijecna

Priprema je sljedeća:
1. U zdjeli, na toplome, umutite sve sastojke zajedno.
*(Ako imate svježu germu, prvo je dignite pa stavite u zdjelu, a ako imate suhi kvasac, direktno ga stavite sa svim sastojcima u zdjelu.)
2. Stavite smjesu na toplo da se digne (da nadođe).
3. Zatim premjesite smjesu, izvaljajte je, rasporedite komadiće čokolade po tijestu, zarolajte, režite na komade i slažite na masni papir u kalup ili oblikujte u bilo koji oblik prema želji - pletenicu, kruh, kao kruščić ili sl. Između ružica ostavite zraka jer jako narastu i ostavite ih opet da nadođu (kao na slici).
4. Premažite cijelim jajetom i stavite peći u unaprijed zagrijanu pećnicu sat vremena.
Sretan Uskrs i uslast! 

VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.