Suzy Josipović Redžepagić autorica je knjige "Mama zna!" te recepte dijeli i u HRT-ovoj emisiji "Kod nas doma", ali i na Instagramu gdje je sada objavila recept za uskrsnu pogaču. Ako vam još uvijek nedostaje pogača za blagdanski stol možda vam ovaj recept dobro dođe, a Suzy kaže kako je ovo najbolja uskrsna pogača.
- Daleko najbolja USKRSNA POGAČA, recept moje prijateljice Eme iz Zadra po kojem radim pogace/pince/ružice dugi niz godina:
Za 2 - 3 pince ružice (zavisno od veličine kalupa) Vrijeme pripreme: 10-ak minuta, s dizanjem germe 20-ak minuta . Vrijeme dizanja tijesta: što dulje, to bolje, 5 – 12 sati (tijesto se diže 2 puta). Vrijeme pečenja: 1 sat. Temperatura pećnice: 150C
SASTOJCI : 1 kg glatkog brašna
16 dag omekšanog maslaca
10 žumanjaka
25 dag šećera
¼ l mlakog mlijeka
7 g germe (kvsca)
2 korice nespricane naranče
2 korice nespricanog limuna
2 žlice ruma
1 žlica maraskina
1 žličica soli (ne puna)
1 tamna čokolada (nasjeckana na kockice), moze i mlijecna
Priprema je sljedeća:
1. U zdjeli, na toplome, umutite sve sastojke zajedno.
*(Ako imate svježu germu, prvo je dignite pa stavite u zdjelu, a ako imate suhi kvasac, direktno ga stavite sa svim sastojcima u zdjelu.)
2. Stavite smjesu na toplo da se digne (da nadođe).
3. Zatim premjesite smjesu, izvaljajte je, rasporedite komadiće čokolade po tijestu, zarolajte, režite na komade i slažite na masni papir u kalup ili oblikujte u bilo koji oblik prema želji - pletenicu, kruh, kao kruščić ili sl. Između ružica ostavite zraka jer jako narastu i ostavite ih opet da nadođu (kao na slici).
4. Premažite cijelim jajetom i stavite peći u unaprijed zagrijanu pećnicu sat vremena.
Sretan Uskrs i uslast!
VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu