Prerano je otišao

Svi su ga zvali Aki, ali ovo je bilo pravo ime pjevača Parnog valjka

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Parni Valjak u Areni
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Parni Valjak u Areni
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Parni Valjak u Areni
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Aki Rahimovski
Foto: Promo Parni valjak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vodice: Parni valjak promovirao novi album Nema predaje na izletni?kom brodu CMC festivala
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Veliki koncert Parnog valjka u maloj dvorani Doma sportova
29.01.2022.
u 11:50
Rodio se u Nišu, a obitelj se ubrzo seli u Skoplje i sa sedam godina je počeo svoje glazbeno obrazovanje.
Pogledaj originalni članak

Na dan pogreba Akija Rahimovskog njegov bend Parni valjak objavio je Akijevu posljednju pjesmu "Ponovo" koja je točno u 15 h prije dva dana zasvirala na svim domaćim radio postajama. U kratkom vremenu pjesma je preslušana 286 tisuća puta na YouTubeu i postala je najslušanija domaća pjesma na ovoj platformi. Zadnja je to pjesma koju je Aki snimio sa svojim dečkima iz benda u kojem je bio od 1975. godine kada je iz Makedonije stigao u Zagreb i startao s karijerom u Parnom valjku.

Javnost i obožavatelji znali su ga kao Akija, ali njegovo pravo ime je bilo Aleksandar. Rodio se u Nišu, a obitelj se ubrzo seli u Skoplje i sa sedam godina je počeo svoje glazbeno obrazovanje. Glazba je bila logičan odabir jer je njegov otac bio profesor glazbe i tako je Aki od prvih dana osnovne škole pohađao satove klavira i pjevanja. Njegovi prijatelji ističu da je bio i talentiran nogometaš, a o njegovim kulinarskim vještinama se također priča samo u superlativima. Cijela regija još uvijek je u šoku zbog iznenadne smrti Akija Rahimovskog, a ovih dana često se postavljalo pitanje što će dalje Parni valjak.

Husein Hasanefendić Hus u nekoliko je navrata dao naslutiti kako je Aki nezamjenjiv i njegovo mjesto ne može nitko zauzeti. - On je toliko intenzivno živio da objektivno - dva normalna života bi se od toga dala sastaviti. To je jednostavno uzelo danak i srce nije izdržalo - kazao je Hus na komemoraciji za Akija održanoj u petak u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

VIDEO Komemoracija za Akija Rahimovskog u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski

teško odrastanje

Bio je beskućnik, a glumom se počeo baviti slučajno: Miljenik žena ponizio bivšu suprugu i bolesnog sina

Američki glumac Chris Pratt (42) danas je jedan od najomiljenijih Hollywoodskih glumaca kojeg publika najviše pamti po ulogama Petera Quilla u Marvelovim 'Čuvarima galaksije' i Owena Gradyja u 'Jurskom parku' koji je s vrtoglavom zaradom od 1,6 milijardi dolara bio najveći filmski hit 2015. godine, no iza uspješnog glumca teško je odrastanje, a glumom se počeo baviti sasvim slučajno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Apsalar
Apsalar
12:56 29.01.2022.

Je, teško je bilo skužit od kud skraćenica 😏 bravo hartijo!

DU
Deleted user
12:45 29.01.2022.

E, da, sad ste otkrili toplu vodu

BA
BabaDeda
19:11 29.01.2022.

zval se je Štijef