Glazbena poslastica

Tihomir Pop Asanović u četvrtak nastupa u Petom kupeu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Tihomir Pop Asanović, jazz glazbenik
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Tihomir Pop Asanović, jazz glazbenik
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović
01.02.2023.
u 06:00
Tihomir Pop Asanović, odmilja zvan "kum funka" prije Dina Dvornika, u četvrtak 2. veljače s pratećim sastavom nastupa u zagrebačkom klubu Peti kupe .Na repertoaru će biti klasici sa sva tri samostalna albuma Popa Asanovića, uz još neobjavljene nove pjesme koje priprema za idući samostalni album.
Pogledaj originalni članak

Tihomir Pop Asanović jedan je od najboljih domaćih klavijaturista svih vremena, čovjek čije znanje i poziciju u svijetu glazbe podržava i dug popis imena s kojima je surađivao. Od grupa Time, September i mnogih drugih s kojima je radio, do dolaska u B.P. Convention Boška Petrovića, Pop Asanović nije bio samo svjedokom, nego i važnim sudionikom nastanka domaće rock scene.
Upravo je on s grupom Time svirao na albumu "Dnevnik jedne ljubavi" Josipe Lisac, koji ove godine slavi 50 godina od objavljivanja. Pred par godina dovršio je povratnički solo album "Povratak prvoj ljubavi" na kojem sudjeluje reprezentativna sviračka postava kakvu može samo on sakupiti na jednom mjestu. Na tržištu se  našlo i vinilno i CD reizdanje njegovih antologijskih prvih solo albuma "Majko zemljo" i "Pop", koji su dugo vremena bili nedostupni široj publici.


Tihomir Pop Asanović, odmilja zvan "kum funka" prije Dina Dvornika, u četvrtak 2. veljače s pratećim sastavom nastupa u zagrebačkom klubu Peti kupe. U međunarodnoj postavi koja će nastupiti u Petom Kupeu nalaze se: Stela Šmit - vokal, Jimi Milovan - gitara, Davor Črnigoj - bas, Antun Profeta - bubnjevi, Dirty Hairy - udaraljke i gramofoni, Amir Gwirtzman - saksofon i flauta. Na repertoaru u Petom kupeu bit će klasici sa sva tri samostalna albuma Popa Asanovića, uz još neobjavljene nove pjesme koje priprema za idući samostalni album.  
Sedamdesete su godine prošlog stoljeća bile zlatno kreativno doba za žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je upravo Tihomir Pop Asanović, po mnogima jedan od najznačajnijih glazbenika na ovim prostorima. Tihomir Pop Asanović ranih je 70-ih bio jedan od osnivača grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma "Majko Zemljo" i "Pop". Na tim je albumima uz brojne vrhunske instrumentaliste surađivao s nekima od najpoznatijih vokalista poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i Dade Topića. Nakon nekoliko desetljeća, vratio se na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma "Majko Zemljo" i "Pop" u izdanju Croatia Recordsa, a potom i novim albumom "Povratak prvoj ljubavi" na kojem je opet okupio respektabilnu ekipu glazbenika.




 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.