1.Htio je postati kipar ili slikar, ali ipak je završio u kuhinji, no ne sjeća se koje je jelo prvo skuhao. – Da sam bio kipar, možda bih kruha bio gladan i spavao pod Savskim mostom. Zadovoljan sam ovim čime se bavim, a s druge strane kiparstvo mi može biti hobi – kaže Gretić.
2.Kuhati je počeo davne 1995. godine, a karijeru je počeo kao pripravnik u zagrebačkom hotelu Sheraton. Najprije je kuhao za prognanike koji su boravili u hotelu.
3.U hotelu Dolder Grand u Zürichu kuhao je za poznate svjetske zvijezde poput Billa Clintona, Stinga, članove U2 i Rolling Stonesa te mnoge druge.
4. Veliki je ljubitelj hrane koju treba dugo kuhati da bi rezultat bio izvrstan. – "Pacijent" sam kada je riječ o bolonjezu, doma ga kuham po četiri sata – kaže Gretić.
5.Kada ga pitate što mu je draže, slano ili slatko, kao iz topa odgovorit će: – Volim slano i masno. Ipak, kaže da nema omiljeno jelo. – Omiljeno mi je jelo svako koje je dobro kuhano – zaključuje.
>>Tom Gretić educira: Znate li kako je tava evoluirala u pećnicu?