Premijera

Tomislav Goluban & LPFB feat. Hana Hegedušić i Ksenija Erker predstavili 'Grozdje blues'

Foto: PR FOTO
goluban
23.01.2014.
u 09:00
Novi singl i videospot "Grozdje blues" Tomislava Golubana s njegova aktualnog albuma "Med bregi" oda je starom, čistom i iskonskom Zagorju koje danas, nažalost, polako i postojano pada u zaborav.
Pogledaj originalni članak

Novi singl i videospot "Grozdje blues" Tomislava Golubana s njegova aktualnog albuma "Med bregi" oda je starom, čistom i iskonskom Zagorju koje danas, nažalost, polako i postojano pada u zaborav. Jer danas je sve manje vremena za druženje s pajdašima, klijeti propadaju zaključane, a trsovi zarastaju u drač. "Grozdje blues" vodi vas na mjesta gdje se još uvijek čuje ptičji pjev u letu nad vinogradom, gdje miriše neobrano grožđe i gdje usamljenost zna ugristi za srce. Kad kažu da je nostalgija tiha patnja duše, onda ta sjetna duša zasigurno sluša Hanin, Ksenijin i Golubanov zagorski blues "med trsjem".

Ideja za suradnju s Hanom Hegedušić i Ksenijom Erker Golubanu je pala spontano, dok je pisao prve stihove za pjesmu. – Čim sam napisao prvi stih "Stojim na brijegu", znao sam do to treba otpjevati Hana Hegedušić s obzirom na to da živi na Varaždin bregu. Njezina mama Ksenija bila je logičan i vrlo jasan izbor da duet bude kompletiran – kazao je Goluban. "Grozdje blues" jedina je pjesma na nagrađivanom albumu „Med bregi“ u kojoj se Tomislav Goluban pojavljuje kao tekstopisac.

Suradnja s Hanom i Ksenijom bila je zadovoljstvo svih troje, kako komentira Hana: – Već dugo sam fan Tomislava Golubana pa mi je njegov poziv na suradnju bio kao da me netko pitao: s kim bi voljela surađivati. Pjesma koju je napisao za mamu i mene i uopće ideja o našem duetu na prvu mi se svidjela, a kad smo ušli u studio, išlo je sve bolje i bolje. Puna hvale za suradnje je i Ksenija koja kaže: – Kad mi je Tomek ponudil da pjevam „Grozdje blues“ u svojevrsnom duetu s mojom Hanom, a uz potporu Golubanova usnjaka i njegova benda, bila sam presretna iz mnogo razloga. Kao prvo, žene mojih godina ne dobivaju nikakve ponude, a i one glazbene su rijetke! Ali da za Vincekovo ide naša pjesma, to sam posebno sretna jer je vino jedna konstantna ljubav moga života koja me nikad nije iznevjerila, a bome ni ja nju!, rekla je Ksenija.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.