Stand-up majstor

Transvestit koji želi postati gradonačelnik Londona

Foto: pr
eddie izzard (1)
Foto: pr
eddie izzard (1)
Foto: pr
eddie izzard (1)
12.03.2013.
u 10:01
Komičar Eddie Izzard krajem ožujka nastupa u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku. Princ William veliki je Izzardov obožavatelj, baš kao i pjevačica Madonna te Robin Williams koji mu je ugovorio prve nastupe u Americi.
Pogledaj originalni članak

Poznavateljima stand-up komedije ime Eddieja Izzarda nije nepoznato, a njegovih poklonika u Hrvatskoj očito ima puno jer su ulaznice za nastupe ovog britanskog komičara u Dubrovniku 22. ožujka, Osijeku 26. ožujka i Zagrebu 24. ožujka gotovo rasprodane.

Na turneji “Force Majeure” komičar kojeg zovu “izgubljeni Monty Python” obići će cijeli svijet.

 – Ovo je prvi put da neki komičar to radi. Nadam se da će moja turneja pomoći popularizaciji stand-upa jer sve što vam treba za to jest mikrofon. Možda će me netko vidjeti i reći: Hej, ovo izgleda zabavno. I ja ću to pokušati – objašnjava Eddie. Osim izvrsnih šala, Eddie genijalno oponaša zvukove i biblijske likove, a često imitira i glumca Seana Conneryja. Ne izbjegava šale na svoj račun, pogotovo na temu transvestita. Naime, Eddie je poznat po tome što na pozornici, ali i privatno voli nositi haljine i šminku zbog čega se dosta nagađalo o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

 – Sa 23 godine svaki sam dan nosio haljinu i šminkao se, a tati sam tek šest godina poslije priznao da sam transvestit. Bojao sam se njegove reakcije i bio sam iznenađen kad mi je odgovorio da je njemu to OK – kaže komičar. Snimke njegovih nastupa redovito gleda princ William, a Eddiejevi su veliki obožavatelji i Madonna, Steve Martin, Sean Penn i Robin Williams koji mu je pomogao oko prvih nastupa u Americi.

Paralelno s komičarskom Eddie je gradio i glumačku karijeru i to u filmovima “Operacija Valkira”, “Oceanovih 12” i “Kronike iz Narnije”, a sada želi biti i političar.

– Kandidirat ću se za gradonačelnika Londona, nadam se da ljudima neću biti dosadan kao i ostali političari – poručio je Eddie.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.