Kolumna

Treba li Mislava Bagu čuvati kao dragulj ili kao zjenicu oka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Treba li Mislava Bagu čuvati kao dragulj ili kao zjenicu oka
09.06.2014.
u 12:00
Televizija zna vrlo često i zavarati. Nikada nam ne prikazuje koliko je godina rada trebalo da se dođe u zvjezdane visine.
Pogledaj originalni članak

Nije baš tako lako biti televizijska zvijezda. Svi pomalo zavidimo Mislavu Bagi kada u udarnom terminu na Novoj TV pokušava objasniti što se to događa na političkoj sceni. Tko ne bi poželio biti na njegovu mjestu kada onako suveren i elokventan “zablješći” u fino krojenom dizajnerskom odijelu. Ili kada se prva reporterska imena RTL-a i HTV-a Nataša Božić i Katarina Periša Čakarun “naslikavaju” svaku večer na televiziji.

Ali televizija zna vrlo često i zavarati. Nikada nam ne prikazuje koliko je godina rada trebalo da se dođe u zvjezdane visine. Televizija nikada do kraja ne pokazuje koliko je to težak i naporan posao. Možda i zato što žele stvoriti iluziju da je sve lako i jednostavno. Evo, u subotu su se Mislav Bago, Nataša Božić i Katarina Periša Čakarun baš naradili. Doslovno su kampirali ispred sjedišta SDP-a od rane zore pa sve do sitnih sati. Nije jednostavno cijeli dan zvati povjerljive izvore, moliti ih za informaciju i onda sve to fino upakirati. Teško je biti svjedokom jedne od najžešćih stranačkih “makljaža”. Takve scene verbalnog nasilja mogu ostaviti trajne posljedice na svjedoke. Iako to više nije popularno, za kraj ću ipak parafrazirati premijera Milanovića. Nakon njegova emotivnog poziva članstvu da čuvaju taj “dragulj SDP” (dobro je da nije spomenuo zjenicu oka kao Tito kada je govorio o bratstvu i jedinstvu), sada bih i ja, jednako dramatično, zamolio Ivu Gačić, Gorana Radmana i Ivana Lovrečeka da čuvaju svoje “novinarske dragulje” Mislava Bagu, Katarinu Perišu Čakarun i Natašu Božić.

PLUS

Nedjeljom u dva. Gost je praunuk Stjepana Radića, bloger Stjepan Krznarić alias “Drito konj” koji uopće nije zvučao loše. Poštujem Stjepana Radića, ali nije mi mrzak ni njegov praunuk.

MINUS

Novinar RTL-a Filip Brkić nije djelovao nimalo svježe kada se uživo javljao iz Brazila. Potpuno ga je savladala vlaga. Kako li će tek biti u močvarnom Manausu, u kojemu je i Mister No imao problema.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar feudalac
feudalac
15:35 09.06.2014.

"...Nedjeljom u dva. Gost je praunuk Stjepana Radića, bloger Stjepan Krznarić alias “Drito konj” koji uopće nije zvučao loše..."? Dakle, nazivati ljude idiotima, na javnoj televiziji, bez obzira što se ne slažeš s njihovim svjetonazorom zvuči jako loše. Sjedni, minus jedan!

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:09 09.06.2014.

Joj, da hoće opet zaratiti.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:42 10.06.2014.

Bago je dobar najavljivač. Doduše, neuglednih manira.