suđenje liječniku

Tužitelj šokirao sud fotografijom besvjesnog Michaela Jacksona

Tužitelj šokirao sud fotografijom besvjesnog Michaela Jacksona
28.09.2011.
u 09:52
Dr. Murray samo nekoliko minuta prije Jacksonove smrti raspitivao se o pjevačevoj polici osiguranja govoreći da su izvještaji o Jacksonovu lošem zdravstvenom stanju pogrešni
Pogledaj originalni članak

Suđenje Conradu Murrayu (58), liječniku Michaela Jacksona, odgođeno je dva puta te je ono napokon počelo u utorak. Državni odvjetnik David Walgren šokirao je sve prisutne. Naime, u zgradi suda u Los Angelesu pokazao je fotografiju besvjesnog pjevača na bolničkim kolicima. S tom fotografijom, snimljenom 25. lipnja 2009. godine, usporedio je fotografiju snimljenu samo dan ranije na kojoj se vidi kako se Jackson priprema za turneju.

– Što se dogodilo u tih 12 sati između probe i njegove smrti – pitao se tužitelj i tako aludirao na grešku Jacksonova liječnika. Tužitelj je govorio sat vremena, a liječnika je optuživao da je pjevača usmrtio narkozom i lijekovima.

Umjesto da motri njegovo stanje nakon što mu je dao sedative, dr. Conrad Murray razgovarao je telefonom s prijateljima i raznim tvrtkama – rekao je Waldgren u uvodnoj riječi. Dok je Jackson ležao, Murray je, navodi tužiteljstvo, slao e-mail osiguravajućoj tvrtki raspitujući se o pjevačevoj polici i govoreći im da su izvještaji o Jacksonovu lošem zdravstvenom stanju pogrešni.

Ispis telefonskih poziva pokazao je da je u 11.51 sat po lokalnom vremenu Murray nazvao svoju djevojku, konobaricu Sade Anding, a pet minuta kanije Anding je preko telefona čula „buku“ nakon koje joj se Murray više nije javio na telefon, prenosi Telegraph, objasnio je tužitelj.

– Michael Jackson potpuno je vjerovao svojem liječniku. To ga je stajalo života – ustvrdio je tužitelj koji je na sudu pustio i audiosnimku na kojoj se čuje u kakvom je stanju Jackson bio prije smrti. 

Tužitelji dalje žele dokazati i da je Murray dugo oklijevao dok nije konačno pozvao hitnu.

Naglasili su sudu kako je liječnik otkrio da je njegov pacijent prestao disati, a u 12.12 sati nazvao je Jacksonova asistenta Michaela Amira Williamsa govoreći mu da odmah dođe jer je pjevač loše reagirao na lijekove. Williams je odmah nazvao pjevačeva tjelesnog čuvara Alberta Alvareza i rekao mu da ode u Jacksonovu kupaonicu.

Alvarez je zatekao Murraya u Jacksonovoj spavaćoj sobi gdje je liječnik pjevača pokušavao reanimirati jednom rukom. Murray je nakon toga navodno zgrabio nekoliko bočica s lijekovima i naredio Alvarezu da i on pokupi nekolicinu te mu tek tada naredio da pozove pomoć. Prvi poziv iz kuće kralja popa zabilježen je tek u 12.20 sati. Kada su liječnici hitne pomoći stigli u Jacksonovu kuću, pjevač nije imao pulsa, a zjenice su mu bile proširene. Michael Jackson proglašen je mrtvim u 14.26 sati po lokalnom vremenu.

Conrad Murray toga se dana pravdao policiji da je cijelo vrijeme pratio Jacksonovo stanje, ali kada je na nekoliko minuta otišao u kupaonicu, pjevač je prestao disati.

Jackson je, podsjetimo, umro 25. lipnja 2009. u 50. godini u svojoj kući. O njemu se tada brinuo optuženi dr. Murray. Obdukcija je pokazala da je umro od "akutnog trovanja" propofolom čije je djelovanje bilo pojačano sredstvima za smirenje. Propofol se inače koristi za narkozu. 

Obrana pak tvrdi da je Jackson sam, bez znanja liječnika Murraya, uzeo smrtonosnu mješavinu lijekova. Branitelj Ed Chernoff u uvodnoj je riječi rekao da je Jackson imao problema sa spavanjem pa je sam uzeo sredstva za smirenje i propofol i to kada Murray nije više bio u sobi. Dodao je i da je Jackson zbog planirane turneje "This Is It" bio pod jakim pritiskom. Zbog toga je tjednima tražio Murraya da mu daje propofol. Dok je bio pod nadzorom, kaže Chernoff, sve je bilo dobro. Liječnik je, tvrdi branitelj, na kraju htio smanjiti dozu, a onda je Jackson sam uzeo propofol i predozirao se.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ZV
zvon
10:44 28.09.2011.

Kakav smo mi lud svijet. Budala se predozira ili ubije i to je sok, a dok nevini ljudi pogibaju zbog bombasa ili ratnih okolnosti onda je to statistika, broj na papiru. Ne dize se neka prasina za tim.

ZV
Zvrndonja
13:58 28.09.2011.

od pedofila i drogeraša radi se nekakv uzor, ameri mogu što hoće, ebati cijeli svijet i biti popularni, samo neka trune u paklu tamo mu je i mjesto

GR
gradjanski
16:35 28.09.2011.

Ja ne shvaćam zašto se kulturno ograničeni javljaju na ovakve članke? Fali članaka o narodnjacima, sponzorušama ili domaćoj estradnoj sceni? Michael ne spada u vaš svjetonazor razbijanja glave bocom i pucnjavu zbog pića koje konobar neće dati jer ste pijani? A ono što vi znate o njemu su samo trč rubrike koje čitate, nažalost i u večernjem pa vam je to jedini modus rezoniranja! No, samo za vas, sve vaše zvijezdice koje skupite, skupa s vama ne vrijede rukavice od Michaela Jacksona! Patite i tješite se što vas eto podnose komentari na večernjaku! Nažalost!