Morana Mijač (25, mag. filozofije, Zagreb) i Domagoj Žulj (25, ekonomist, Zagreb) – prijatelji
Domagoj i Morana zajedno su išli u školu i prijatelji su već jedanaest godina. Doživljavaju se kao brat i sestra i misle da se savršeno nadopunjuju, iako u šali kažu da osim kuhanja nemaju ništa drugo zajedničko. U show su se prijavili jer žele dokazati sebi i drugima da znaju kuhati te žele naučiti što više kulinarskih trikova kako bi jednog dana mogli otvoriti vlastiti restoran. Oboje kažu kako svoju budućnost vide u gastronomiji.
Blaženka Župan (53, umirovljenica, Slavonski Brod) i Tomislav Župan (56, nezaposleni građevinski tehničar, Slavonski Brod) – supružnici
Blaženka (Bada) i Tomislav (Toca) iz Slavonskog Broda u braku su već 36 godina. Međusobno su si nadjenuli nadimke Bada i Toca, te su većini poznatiji po tim imenima. Oboje preferiraju tradicionalnu kuhinju te su se u show prijavili kako bi učili od najboljih i
poboljšali svoje znanje u kuhinji. Supružnici uživaju u svojim zlatnim godinama i obožavaju zajedno kuhati, pa puno vremena provode zajedno u kuhinji. No Blaženka priznaje kako Tomislav ipak kuha bolje od nje.
Silvijana Dražović (67, profesorica jezika/turistički vodič/slikarica, Zadar) i Marica Krstić (51, nezaposlena tekstilna dizajnerica, Zadar) – prijateljice
Marica i Silvijana prijateljice su već niz godina te dijele mnoge zajedničke interese. Obje su veoma kreativne te se bave dizajnom odjeće, a dijele i strastvenu ljubav prema kuhinji. Zajedno su sudjelovale i u kulinarskoj emisiji “Večera za 5”, u kojoj je tjednu pobjedu odnijela upravo Silvijana. Obožavaju i prate sve kulinarske emisije, pa su se odlučile za prijavu u “Tri, dva, jedan – kuhaj!” i očekuju pobjedu.
Anto Mandura (22, automehaničar, Slavonski Šamac, Županja) i Antonio Drkelić (21, industrijski tehničar, Slavonski Šamac, Županja) – prijatelji
Anto i Antonio školski su prijatelji koje, među ostalim, povezuje ljubav prema hrvatskoj tradiciji, folkloru i kuhanju. Ljubitelji su tradicionalne hrvatske kuhinje, pa zbog toga više naginju Špičekovoj kuhinji. Vole spremati tradicionalne specijalitete, ali se vesele što će u emisiji naučiti spremati i nešto modernija jela koja do sada nisu isprobali. Antonio u kuhinji voli eksperimentirati više nego Anto, ali smatraju da se dobro nadopunjuju.
Nina Matacin (51, učiteljica u osnovnoj školi, Preko) i Branka Matacin Pašić (49, nezaposlena, Rijeka) – sestre
Nina i Branka sestre su i jedna drugoj najbolje prijateljice. Prijavile su se u show kako bi od profesionalnih kuhara naučile nešto više, upoznale nove ljude, ali i dokazale svojoj majci da kuhaju bolje od nje. Nina je učiteljica razredne nastave i povijesti u zadarskoj osnovnoj školi. Ima tri sina i devetogodišnju unuku koju obožava. Njezine su dvije najveće strasti ples i fitness, pa ne čudi što je osnovala malu školu za ples i fitness za žene. S obzirom na to da joj je dijete već odraslo, a suprug često na brodu, Branka svoje slobodno vrijeme posvećuje svojem hobiju – aktivna je sudionica maratonskih utrka u Hrvatskoj.
Andrej Mokos (25, student novinarstva, Zagreb) i Marijan Mokos (53, odvjetnik, Zagreb) – sin i otac
Andrej je ponos i dika svojih roditelja. Kada ne uči za ispite, vrijeme često provodi u kuhinji pripremajući nešto za obiteljsko druženje. Veliki je kulinarski entuzijast, voli eksperimentirati sa svjetskim kuhinjama, ali se na njegovom jelovniku najčešće nađu tradicionalna hrvatska jela. Otac Marijan mu je uzor i hvali njegov odlične organizacijske vještine, a kao vrline ističe skromnost i smisao za humor. Marijan je šef obiteljske kuhinje, koji radije priprema riblje specijalitete nego mesne.
Martina Bebek (22, studentica ekonomije, Zagreb) i Naima Abadžić (22, studentica ekonomije, Zagreb) – prijateljice
Martina i Naima prijateljice su koje, kao i ostali kandidati, obožavaju kuhati. Jedna drugoj velika su podrška u životu te smatraju da su veoma pozitivne i zabavne osobe. Od showa očekuju dobru zabavu, puno smijeha, pozitivne energije i mnoštvo inovativnih kulinarskih ideja. Obožavaju zdravu prehranu, podjednako vole mesna i riblja jela te vole eksperimentirati s receptima. No obje su studentice, pa im studentski budžet često ograničava odabir namirnica s kojima mogu raspolagati i istraživati svoja kulinarska umijeća.
Ružica Jurić (53, obrtnica, Zagreb) i Drago Piškor (53, nezaposlen, Zagreb) – prijatelji
Ružica i Drago vrlo su dobri prijatelji, no nisu oduvijek bili tako dobri. Kad su se tek upoznali, nisu se mogli podnijeti, ali vrijeme je napravilo svoje. Oboje su komunikativni i ne ustručavaju se reći ono što im je na pameti, a kada je riječ o kuhanju, ne vole se strogo držati recepta, već svakom jelu daju poseban štih i smišljaju svoju verziju recepta. Smatraju da je kreativnost u kuhinji ključan čimbenik za dobro jelo te da oboje imaju potrebno znanje i iskustvo za pobjedu.
Tihana Županić (23, studentica informatike, Daruvar) i Nikola Županić (25, student turističkog menadžmenta, Daruvar) – brat i sestra
Tihana i Nikola zajedničkim će snagama pokušati očarati žiri ukusnim receptima. Dok Tihana voli pripremati tradicionalne recepte, Nikola voli isprobavati nove recepte. Oboje su pozitivni i smiješni te su tipičan primjer brata i sestre koji se ponekad posvađaju. Tihana svakom novom izazovu pristupa s osmijehom i velikom odgovornošću, dok Nikola smatra da je dobar kuhar jer voli kuhati bez recepta.
Matea Golik (21, prodavačica, Zagreb) i Đurđica Hlupić (63, umirovljena krojačica, Zagreb) – unuka i baka
Unuka Matea i baka Đurđica obožavaju kuhati za svoju obitelj i prijatelje. Kada je riječ o kuhinji, Đurđica ima više iskustva i pazi na detalje, dok je Matea ponekad brzopleta, ali voli eksperimentirati s receptima. Obje su vrlo komunikativne, ne ustručavaju se reći ono što im je na pameti i odlično se nadopunjavaju.