OMILJENI KVIZ ZNANJA

Uzbudljivi nastavak 'Superpotjere'! Kandidat osvojio 10.000 eura, a natjecao se i brat Dine Jelusića

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
29.09.2024.
u 21:25
Jesenski dio druge sezone Superpotjere počeo je uzbudljivim i napetim dvobojima četvero natjecatelja, a najuspješniji bio je Tomislav Vlaić. Pobijedio je četvero lovaca i osvojio 10.000 eura. Tatjana Bošnjaković, Bruno Jelusić i Natko Jurdana, iako su imali sjajne trenutke, nisu uspjeli nadmudriti lovce.
Pogledaj originalni članak

Zagrepčanka Tatjana Bošnjaković imala je čast otvoriti prvu od trinaest novih emisija Superpotjere. I u novim emisijama popularnog kviza voditelj je Joško Lokas, a lovci su i dalje Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Sven Marcelić. Profesorica hrvatskog jezika, u prvom krugu natjecanja, gdje voditelj postavlja do pet pitanja s višestrukim izborom, točno je odgovorila na prvo pitanje, osvojivši 500 eura. Odlučila se za borbu s četvero lovaca za iznos od 7500 eura i 20 sekundi prednosti. 

Iako je na početku Tatjana izgledala kao favoritkinja, nekoliko pogrešaka pred kraj igre donijelo je pobjedu Deanu, Mladenu, Svenu i Morani, s razlikom od tri sekunde. 

Najuspješniji natjecatelj ovotjedne Superpotjere

Sljedeći natjecatelj, Tomislav Vlaić, zagrebački umirovljenik, u dvoboj s lovcima ušao je s 1000 eura. Protiv Kreše, Morane, Mladena i Deana borio se za 10.000 eura s 20 sekundi prednosti. Smirenom igrom uspio je nadigrati lovce te ih je pobijedio s četiri sekunde.
Lovci su točno odgovorili na sva pitanja, a Tomislav nije znao da je Boris Jeljcin nazočio pogrebu cara Nikolaja II. Romanova 80 godina nakon njegove smrti.  - Zasluženo ste pobijedili. Bilo je napeto, a vi ste bili jako dobri. Želim vam da ostvarite svoje želje, kazao je Mladen. Tomislav je nakon pobjede najavio da će s osvojenim iznosom prirediti slavlje i kupiti kartu za finale Lige prvaka, gdje očekuje Dinamo. 

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT

VEZANI ČLANCI:

Napet dvoboj sa svih pet lovaca

Bruno Jelusić, student druge godine Ekonomskog fakulteta, već je imao jako dobra iskustva s Potjerom - u svibnju je nadigrao Deana i osvojio 20.000 eura.  Komentirajući mogući odgovor na prvo pitanje Bruno je bio dekoncentriran i brzoplet, no na poticaj Joška zastao je, razmislio te točno odgovorio i osvojio 1000 eura. Odlučio se za dvoboj sa svih pet lovaca za 20.000 eura i 10 sekundi prednosti. Nažalost, četiri netočna odgovora dovela su ga do poraza u napetoj završnici. Lovci su znali sve odgovore i na kraju dvoboja na satu im je ostalo 11 sekundi.  

- Presudila vam je, doslovce, jedna pogreška, rekla je Morana čestitajući.  - Drago mi je što sam odigrao protiv svih lovaca jer obožavam i Potjeru i Superpotjeru. Barem znam da sam se borio do kraja. Hvala vam, kazao je Bruno.

Foto: HRT

Unatoč velikodušnoj ponudi lovaca igrao na sigurno

Posljednji natjecatelj, Natko Jurdana, copywriter iz Zagreba, u prvom je krugu briljirao. Odgovorio je točno na svih pet pitanja i osvojio 2500 eura.  Iako je imao priliku igrati protiv svih pet lovaca za 40.000 eura i 10 sekundi prednosti, Natko je odabrao sigurniji put, borbu s trojicom lovaca za 10.000 eura s 30 sekundi prednosti. Iako je igrao vrlo dobro, na kraju je izgubio koncentraciju i unatoč znatnoj prednosti, nekoliko krivih odgovora stajalo ga je pobjede. Sven, Krešo i Dean točno su odgovorili na sva pitanja.

VIDEO U 89. godini preminula glumica Maggie Smith

ŽELE IH KRSTITI NA KOSOVU

Svi se čude obitelji Đoković, njihovoj djeci strogo je zabranjeno nešto što svi obožavaju

‒ Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.