Crveni tim showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ sinoć je odradio svoj prvi nastup. No, čini se da će ga, umjesto parova natjecatelja, najviše pamtiti Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, koji su od jačine začina pojedinih jela jedva izvukli živu glavu!
Da se članovi žirija ne bi uljuljkali u svojim stolcima, pobrinuli su se parovi Crvenog tima, koji su svoja jela uljepšali ljutim začinima. Nježno nepce Dalmatinca Ivana nije moglo podnijeti jačinu zelenog papra kojim su Željko i Snježana začinili svoj biftek.
– Ja sam protivnik toliko papra. Ubije mi meso, ubije mi sve! Meni je toliko sad intenzivno u ustima, možete li me razumjeti? Sad ne znam hoću li moći kušati ostala jela. Vatra mi je u ustima. Mogu li dobiti obične vode, molim vas? – komentirao je Ivan njihov krvavo pečen biftek u umaku od zelenog papra. Niti Tomislav nije bio pošteđen žara u ustima.
Za to su krivi otac i sin, Petar i Jurica, koji su pripremili srnetinu s ljutim papričicama. – Ja sam sad štrucu uzeo. E, to je ljuto! – objasnio je Tomislav svoju iznenađenost ljutine u jelu te je odmah popio čašu vode i krpom brisao jezik. Međutim, sudeći prema Željkinu komentaru, ljutina njihova jela je bila najmanji problem. Za meso koje je suho, drveno „k'o đon“ i pust, nezačinjen umak Petar i Jurica dobili su najmanje bodova od svih natjecatelja, ukupno osam. Dno tablice dijele s Katarinom i Tomislavom, koji su također osvojili osam bodova, i to za svoju pašticadu bez šuga, odnosno "ćelave njoke".
U cijeloj epizodi kojom su vladale mješavine kontinentalne i mediteranske kuhinje odlično su se snašle sestrične Ina i Dina, koje su za svoju teletinu s okruglicama od kruha od žirija dobile najveće ocjene, ukupno 18. Sutra Crvene očekuje novi zadatak. Na svojim radnim jedinicama pronaći će pastrvu kao osnovnu namirnicu.
>>'Nitko kao moja baka ne radi kruh ispod peke'
>>Volim grintavi punkerski humor Bourdaina i pogani jezik Ramsaya
Sto bi to bio "krvavo pecen biftek"????Ok, za biftek znam da iz samo vama poznatog razloga tako nazivate steak, ali sto bi znacilo to "krvav" u nes(p)retnoj slozenici? Jedna je od glavnih znacajki tog nakvalitetnijeg dijela goveda da kroz njega ne prolaze zile sto mu daje tu izuzetnu mekocu. Dakle odkud i kakva krv?