Čuvar dvorca

Večeras na HRT-u kreće nova serija o Udbi, evo kako će izgledati

Foto: Screenshot Youtube
Čuvar dvorca
Foto: Screenshot Youtube
Čuvar dvorca
18.09.2017.
u 08:44
Ivo Gregurević glumi Borisa Bišćana, koji je stari kadar SDS-a i svjedok promjena u službi
Pogledaj originalni članak

Danas na HRT-u kreće nova dramska serija, u čijem je središtu jugoslavenska sigurnosna služba Udba.

Čuvar dvorca, serija redatelja i scenarista Lukasa Nole, govori o Hrvatskoj osamdesetih kada se na političkoj sceni događaju promjene koje će krajem desetljeća promijeniti Europu. Jugoslavenska Služba državne sigurnosti još je jedna od najagilnijih i najučinkovitijih obavještajnih zajednica u Europi. 

Boris Bišćan (glumi ga Ivo Gregurević), stari je kadar te službe i svjedok promjena koje se događaju – provjerene profesionalce zamjenjuju kriminalci koje SDB angažira za obračun s političkim emigrantima, nudeći im zauzvrat zaštitu. Boris se u novom svijetu ne snalazi, a starom je očigledno došao kraj – stoji u najavi serije.

U glavnim ulogama, uz Gregurevića, nastupaju Vinko Kraljević kao Marin Dragičević, Goran Bogdan kao Zeman, Iva Babić kao Maja i Barbara Nola kao Bišćanova tajnica. Gorana Škoru glumi Matija Čigir, Zdravka Bernard Tomić, a kapetana JNA Uzelca Franjo Dijak. Na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, u programu Kratka Pula, Vinko Kraljević dobio je priznanje za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji.

Serija počinje na HTV-u 1 u 20.05 sati.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

GU
Gustirna
10:04 18.09.2017.

Zasto nisu napravili seruju o danasnjoj udbi ....koja drma svim institucijama...a love na tajnim racunima u becu ima dovoljno....ipak me zanima tko ce glumiti mesica,manolica,svetozara tedeskija,starog milanovica,pilsela....

GU
Gustirna
10:08 18.09.2017.

Valjda ce nam pokazati i kako su prelazili u hadeze da bi spijunirali za racana i cetnike u beogradu...

MA
MarkoKosmicki
09:19 18.09.2017.

istinu pokazite narodu