riskiraju svoje živote pod paljbom

VIDEO Prva dama Ukrajine javila se nakon što je granatirana nuklearna elektrana: 'Oni spašavaju svijet'

Foto: Profimedia
Foto: Volodymyr Zelenskiy
Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy speaks while embracing his wife Olena Zelenska on Valentine's Day as they record a message in Kyiv
Foto: Instagram
Foto: Instagram
04.03.2022.
u 18:21
Na Instagramu je objavila video u kojem je upozorila na opasnost od radijacije. Dodala je i da granatiranje Zaporižja može dovesti do nuklearne katastrofe, kao one u Černobilu 1986.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je jučer granatirana najveća nuklearna elektrana u Europi, Zaporižje, o situaciji se oglasila Olena Zelenska, Prva dama Ukrajine. 

Na Instagramu je objavila video u kojem je upozorila na opasnost od radijacije. Dodala je i da granatiranje Zaporižja može dovesti do nuklearne katastrofe, kao one u Černobilu 1986. 

"Požar u nuklearnoj elektrani Zaporižje u Energodaru rezultat je večerašnjeg ruskog granatiranja. Cijeli svijet zna za tragediju u Černobilu. Zaporižje je nekoliko puta veća i moćnija. Eksplozija će biti katastrofa jednaka šest Černobila. Očito, to je ono što agresor želi. Putin je obećao nuklearnu prijetnju i on je oživljava", napisala je Olena i nastavila: 

"U Ukrajini nemamo nuklearno oružje. Ali imamo moćnu miroljubivu nuklearnu energiju - 15 atomskih jedinica, koje su trenutno pod prijetnjom granatiranja i eksplozija. Zračenje nema granica. Ova katastrofa će pogoditi sve: Rusiju, Europu i cijeli svijet ako se dogodi. Ali mi nismo Putin. Ne želimo radijacijsku bolest za djecu svijeta!" 

Naglasila je kako ukrajinski energetičari riskiraju svoje živote pod paljbom kako bi očuvali sigurnost.

 

"Ukrajinski energetičari riskiraju svoje živote pod paljbom, čineći sve da očuvaju sigurnost. Sva naša podrška sada je uz njih. Bez pretjerivanja, oni u ovom trenutku spašavaju svijet" zaključila je. 

VIDEO Zapaljene zgrade u Harkivu nakon ruskog bombardiranja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TA
Tajg
19:28 04.03.2022.

Neboj se, tvoj dom je daleko na zapadu, to su se velikodušni Amerikanci pobrinuli.

DU
Deleted user
19:34 04.03.2022.

To sve stoji da prijeti opasnost , ali ja za tipkovnicom ne mogu ništa promijeniti ,a svi ovi pametnjaković koji vode svjetsku politiku neka smisle nešto što je najbolje u ovom trenutku da se nešto tako ne dogodi.pa svi oni , nije bitno s koje strane ulažu milijarde u obrambene i ratne sustave i obavještajne službe da dozvole da se nađemo u ovakvoj situaciji.Pa mali zeleni bi nas pojeli kroz jedan mig ali ne ruski