MASTERCHEF

Zara uz emotivno priznanje napustila show: 'Teško mi je izaći, tako mi je lijepo biti u MasterChefu'

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
23.10.2024.
u 00:15
Nakon intenzivnog stres testa, MasterChef je napustila Zara Bajlo, čija replika tradicionalnih sinjskih arambašića nije zadovoljila žiri. Premda su tehničke poteškoće i manjkavosti njezina jela presudile odlasku, Zara je natjecanje napustila uzdignute glave, s osmijehom i osjećajem ponosa prema svemu što je postigla. „Ispadam ponosno i sretno, jer sam dala sve od sebe u ovom borbenom izazovu“, istaknula je Zara.
Pogledaj originalni članak

Sve je počelo trenucima napetosti za zeleni tim, koji se našao u nominacijama zbog nezadovoljavajuće pripreme srednjovjekovne gozbe. Stjepan je već tada predvidio kako će nadolazeći izazov biti još napetiji: „U prošlom izazovu bilo je gusto, a ovaj će biti još intenzivniji.“ Ivana je dodala kako očekuje puno nominacija, jer su mišljenja unutar tima bila izrazito podijeljena. Na kraju, iako su gotovo svi članovi dobili barem jedan glas u nominacijama, žiri je odlučio da se samo Ljiljana, Zara i Moris suoče u stres testu – ključnom izazovu koji određuje tko ostaje, a tko odlazi iz najpoznatije televizijske kuhinje

Gostujući chef Radovan Blagić pripremio je zadatak repliciranja sinjskih arambašića, tradicionalnog jela s popisa zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske. Iako slično sarmi, ovo jelo ima svoje specifičnosti koje su natjecatelji morali vjerno dočarati na tanjuru.

GALERIJA: Zara uz emotivno priznanje napustila show: 'Teško mi je izaći, tako mi je lijepo biti u MasterChefu'

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV

Unatoč naporima da jelo što uspješnije replicira, Zara je dobila najniže ocjene zbog grešaka koje je žiri primijetio na njezinom tanjuru. „Nedostajala je komponenta, gel od kupusa. Čips se nije uspio ispržiti do kraja, a meso je bilo prepečeno“, komentirao je chef Blagić koji joj je dao ocjenu 5, što je Zari donijelo ukupno samo 16 bodova.

Ljiljana i Moris bili su u tijesnoj utrci za najbolje jelo. „Vidi se da je bilo poteškoća s gelom od kupusa, to nije bila ta konzistencija. Okusi su bili pogođeni jako dobro. Espuma nije bila uspješna, ali generalno tanjur je jako dobar“, priopćio je Ljiljani chef Radovan i dao joj ocjenu 7. Ljiljana je ukupno skupila 25 bodova za svoju repliku jela. „Respektiramo tvoj rad, pokazala si da možeš složiti moderno i lijepo jelo, kako je naš gost Radovan to i pokazao“, pohvalio ju je chef Goran.

Gel od kupusa Morisu je bio identičan s originalom, a i espuma je korektno izašla na tanjur. No nedostajalo je, kako je chef Radovan ocijenio – okusa. Stoga mu je dao ocjenu 6. Zbrojem ocjena i od žirija, Moris je izašao kao pobjednik stres testa s 26 bodova. 

Zara se tako s najmanjim brojem bodova oprostila od natjecanja. „Netom prije kuhanja saznala sam vijesti koje su teške za nositi se s njima i natjecatelji s galerije su dali maksimum da me uopće vrate u život“, otkrila je Zara. Ipak, njezin odlazak obilježen je emotivnim priznanjem: „Teško mi je izaći, tako mi je lijepo biti u MasterChefu.“

Kako će se zeleni tim, ali i ostali kandidati dalje snalaziti bez Zare, doznajte u novoj epizodi MasterChefa.

VIDEO: Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.