mastergaf nove tv

Zbog dvojice pobjednika nema novog MasterChefa?

Foto: ''
'SONY DSC'
Foto: ''
'finale2_nnn_sce'
Foto: ''
'finale_nnn_sce'
16.01.2013.
u 14:00

Vlasnik licencije Shine International zatražio je objašnjenje od Nove TV zašto su snimljene dvije finalne emisije, a navodno je za aferu doznao iz medija, a ne od Nove TV
Pogledaj originalni članak

Božićni mastergaf Nove TV, kad su u dvije zemlje prikazana dva različita finala “MasterChefa” s dva pobjednika, stajala ih je povjerenja gledatelja a – kruži televizijskim kuloarima – i treće sezone kulinarskog reality showa ove godine.

Praksa koja to nije

Kulminacija druge sezone umjesto slavljem završila je skandalom za koji je, otkriva nam izvor blizak produkciji Nove TV, vlasnik licencije Shine International doznao – iz medija!

– Obje su verzije završnice superfinala snimljene u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku – kazala je Sanja Čengić uime Nove TV iako to u svijetu nije uobičajeno. Isto je otkrio i gastroumjetnik Tomislav Gretić u razgovoru za Večernji list. Kazao je da u prvoj sezoni, u kojoj je bio predsjednik žirija, Nova TV nije snimila dva finala nego samo jedan – sa Šimom Sušićem kao pobjednikom. Snimanjem više verzija s nekoliko pobjednika otvara se prostor za manipulaciju javnošću i namještanjem što nijednoj TV kući nije u interesu.

Otkazana treća sezona

Početkom jeseni, kad se na ekranima tek zahuktavala druga sezona, otkrivaju naši izvori, produkcija je najavila članovima žirija i tehničkom i kreativnom timu da će početkom ove godine početi pretprodukcija nove sezone. No, nakon izbijanja afere, doznajemo, poručeno im je kako novih projekata do daljnjega nema te nekima nije produljen ugovor. Članovi žirija Mate Janković i Radovan Marčić odbijaju komentirati bilo što vezano uz treću sezonu, a neslužbeno doznajemo da bi neki od njih nakon cirkusa s finalom druge sezone dobro razmislili o potpisivanju novog ugovora.

– Da i bude treće sezone, ne namjeravam sudjelovati u njoj. Imam dovoljno svog posla – kazao nam je treći član žirija Dino Galvagno.

Unatoč glasinama da je Shine International, vlasnik licencije za popularni reality show, kaznio Novu TV zbog pogreške, glasnogovornik Patrick Keegan, ne isključuje mogućnost novih sezona MasterChefa u Hrvatskoj.

– Shine International upoznat je s okolnostima nepravilnog prikazivanja finala u Bosni i Hercegovini. Nova TV obrazložila nam je razloge snimanja završnice s alternativnim pobjednikom i ispričala su se zbog svoje nesretne pogreške. Ostajemo u razmatranju buduće suradnje s njima – kazao je P. Keegan. O budućnosti realityja na Novoj TV glasnogovornica Nove TV S. Čengić kaže: – Licence se obnavljaju na godišnjoj razini za svaku novu sezonu, ovisno o interesu TV kuće. Na upit tko je odgovoran za pogrešno emitirani finale na Federativnoj TV i kako je sankcioniran, nismo dobili odgovor.

ŽELE IH KRSTITI NA KOSOVU

Svi se čude obitelji Đoković, njihovoj djeci strogo je zabranjeno nešto što svi obožavaju

‒ Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NA
najpametniji
15:40 16.01.2013.

Ja bi još ali ovaj puta nek bude tri pobjednika...da bude zanimljivije......

MR
mrzimnerad
14:16 16.01.2013.

Ni kuharska trakavica u Hrvatskoj nemože proći bez svinjarija! Ovo zorno prikazuje kako funkcionira večina ''poduzetnika'' u državi! Dno kanalizacije! Pogledajte sampo njihov dnevnik i onoga hempeša Mislava Bagu; koga uzmu na nišan kakaju ga i stigmatiziraju u nedogled!!!

QW
qwas33333
16:56 16.01.2013.

Nova TV je skuhala dva slijeda po uzoru na Master chef.