Nakon dvadeset epizoda, Željka Klemenčić odlučila je svoje'sudačko mjesto u žiriju popularnog RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' staviti u drugi plan.
Naime, Željka u ožujku očekuje rođenje svog prvog djeteta, pa je drvenu kuhaču na kojoj natjecateljima dijeli ocjene prepustila drugome!
Tako će chefovi Tomislav Špiček i Ivan Pažanin od ponedjeljka, 6. ožujka, ugostiti novu članicu žirija, Žakline Troskot, gledateljima otprije poznatu kao članicu žirija slastičarskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!'.
Žaklinina poslovna karijera u samom početku nije imala nikakve poveznice s kuhanjem. Radila je u banci kao diplomirana ekonomistica, pa potom u marketingu, ali od rane mladosti beskrajno uživa u stvaranju ukusnih slastica i kulinarskih delicija. Nakon brojnih pohvala koje je dobila za svoje vlastite recepte, ideja o otvaranju slastičarnice došla je sasvim logično – 2010. u Zagrebu otvara slastičarnicu 'Amelie' (sada ih već ima tri), u kojoj nudi slastice izrađene od sastojaka domaće proizvodnje.
Žakline neprestano radi na uvođenju novih okusa i inovacija u ponudu svoje slastičarnice, koju prepoznaje i struka. Najnovija slastica od četiri sloja, Vranyczany torta, dobitnica je priznanja za najbolju tortu stručnog žirija u sklopu natječaja Tortoboj na Festivalu slastica Slatki gušti.
„Prvi savjet vezan za kulinarstvo jest da moraš voljeti ovaj posao. Doista moraš osjećati da se u tome možeš izraziti. Ja sam to osjećala i promijenila sam svoju odluku o budućem zanimanju. To je poziv koji moraš osjetiti, to nije nešto što možeš na silu naučiti jer ipak se radi o teškom i zahtjevnom poslu za koji je potrebno puno ljubavi i predanosti“, objašnjava Žakline dodajući kako se često sjeti prvog recepta za špagete bolognese, koji joj je mama diktirala dok je ona stajala na malom stolcu uz štednjak i kuhala.
>>Zgodni chef baca lonce po kuhinji kad mu se zacrni pred očima
>>Doris Pinčić Rogoznica sinu za treći rođendan pripremila tri fešte
jes kad bi Rtl prestao emitirat taj show bilo bi naj bolje.