U povjerenju s Nevenom Ciganovićem

Željko Bebek otkrio sve o koncertu u Areni Zagreb na kojem slavi 50 godina karijere

Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
29.09.2023.
u 10:41
O svom koncertu, ali i raznim drugim temama porazgovarao je s Nevenom Ciganovićem u novoj emisiji "U povjerenju by Neven Ciganović" u produkciji Večernjeg lista. Emisiju možete pogledati večeras u 20 sati na portalu vecernji.hr, ali i naknadno na našem YouTube-kanalu
Pogledaj originalni članak

Legendarni glazbenik Željko Bebek (77), jedan od najpoznatijih pjevača u regiji, u zagrebačkoj Areni Zagreb 28. listopada u 20 sati slavi svojih velikih i okruglih 50 godina karijere, a njegove hitove poput "Kćeri moja", "S tobom su godine minute", "Ono nešto naše" i slično, kao i one malo starije koji su nastali uz Bijelo dugme, pjevat će zasigurno prepuna Arena. O svom koncertu, ali i raznim drugim temama porazgovarao je s Nevenom Ciganovićem u novoj emisiji "U povjerenju by Neven Ciganović" u produkciji Večernjeg lista. Emisiju možete pogledati večeras u 20 sati na portalu vecernji.hr, ali i naknadno na našem YouTube-kanalu.

50 godina u Areni Zagreb

Odmah na početku razgovora priznao je Nevenu da ima malu tremu uoči koncerta koji je planiran za mjesec dana.

– Dosta sam uzbuđen, tri mjeseca od samog dogovora s produkcijom, ja imam malu tremu, što se rijetko viđa u karijeri kad je čovjek naviknut na druge pozornice. No, ipak, pozornica u zagrebačkoj Areni je nešto meni veliko i važno i htio bih da taj dan kad slavim 50 godina karijere sve protekne u najboljem ozračju – priznao je glazbenik i potom se dotaknuo i nedavnog razlaza s bendom. Naime, brojni mediji su se raspisali da je Željka napustio bend s kojim je bio deset godina.

VEZANI ČLANCI

– Jedan je bio šest godina, jedan sedam, jedan deset. Ovo što piše "the bend" na mom transportu za instrumente je samo kako bi oni koji će me slušati znali da pjevam uživo. A to datira iz vremena kada sam često pjevao na playback – objasnio je situaciju Željko i dodao da je jedan jedini i nezamjenjivi uvijek ostao njegov sin Zvonimir, koji nastupa s njim.

– On je jedini nezamjenjiv s obzirom na to da se pokazalo da proteklih pet godina, otkako se popeo na pozornicu, i glazbu, i scenski nastup, i garderobu, sve bira jedinstveno, predano i pritom strašno uživa u tome. Nije neskromno sada reći da mislim da će on u budućnosti biti prava solistička zvijezda – istaknuo je ponosni otac. Uz to, dodao je i da je njegova najmlađa kći Katarina također bila na Rock akademiji na zagrebačkom Ribnjaku. – No ono što njoj nedostaje, za razliku od Zvonimira, je što nije ambiciozna, nema potrebu za eksponiranjem niti je scena jako zanimala pa smo se dogovorili da će biti zadužena za održavanje naših društvenih mreža – priznao je glazbenik.

Što se tiče samog koncerta u Areni, istaknuo je da se on neće bitno razlikovati od dosadašnjih jer "publika zna što očekuje i koje pjesme želi čuti". Glazbenik koji u posljednje tri godine radi 80 koncerata godišnje tako je dobro upoznao želje svojih obožavatelja. Posebno je uzbuđen što će i na ovom koncertu biti prisutne čak tri generacije njegovih obožavatelja, pa i neki koji su ga pratili još '70-ih i početkom '80-ih godina.

A spomenuli su u razgovoru i njegovu autobiografiju objavljenu prošle godine, "U inat svima", koja je izašla u suradnji s Večernjim listom. Knjiga je to u kojoj je slavni pjevač otvorio dušu i čitateljstvu podastro sve svoje snove i emocije, svoje skrovite životne epizode, uspone i padove te životne prekretnice. Voditelj Ciganović upitao ga je kome je to on "u inat" posvetio knjigu.

Foto: RTL
Ljubav je na selu
Foto: RTL
Ljubav je na selu
Foto: RTL
Ljubav je na selu
Foto: RTL
Ljubav je na selu
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL

Poseban izazov

– Svaki čovjek koji se bavi javnim poslom, posebno šoubiznisom, zna da ispred sebe svaki dan ima nasmijanih lica, ali nije svima za vjerovati. Vrijeme ti pokaže, pogotovo ako traješ dugo, da puno ljudi ne zaslužuje tvoje povjerenje i da već dugo rade neke mućke iza leđa, što nisi odmah primijetio. E, pa u inat svima takvima, a ja ih imam vjerojatno puno jer je prošlo 50 godina – rekao je pa se dotaknuo i razilaženja s Bijelim dugmetom.

Bijelo dugme jedna je od najpoznatijih rock-grupa bivše Jugoslavije, osnovana u Sarajevu 1974. godine, a sastav je aktivno djelovao sve do 1989. godine i u tom razdoblju objavio je petnaestak albuma, uz nekoliko kompilacija i mnogobrojne singlove. Željko Bebek istaknuo je da jako voli taj dio svoje karijere jer je to "bila mladost puna iskusnih i dobrih glazbenika".

A više zanimljivih detalja i komentiranja pogledajte u cijeloj emisiji veceras od 20 sati! 

VIDEO Ava Karabatić: 'Bila sam dva mjeseca na odvikavanju, nije bilo lako, a sad sam sretna žena'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.