Tri, dva, jedan-kuhaj!

Znate li legendu o nastanku tripica?

Foto: Promo foto National Geographic
3,2,1-kuhaj!
Foto: Promo foto National Geographic
3,2,1-kuhaj!
24.02.2015.
u 15:15
U večerašnjoj emisiji showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“ otkrivamo legendu o tome kako su tripice ili fileki dobili ime!
Pogledaj originalni članak

U večerašnjoj emisiji showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“ otkrivamo legendu o tome kako su tripice ili fileki dobili ime!

Naši kandidati će pokazati zavidno kulinarsko teoretsko znanje te nezavidno praktično poznavanje pripreme zagrebačkih jela, a Roberto će se proslaviti i poznavanjem urbanih legendi o nastanku naziva tripica – podcijenjenog jela koje mnogi smatraju pravim specijalitetom.

„U Hrvatskoj su bile četiri pice. Jedna je otišla u Italiju, pa su oni dobili picu. A kod nas su ostale tri pice!“, objasnio je Roberto

Jesu li tripice bolji kada ih probaš sjedeći? Koja je razlika između teletine i svinjetine, koja je tajna dobrog zagrebačkog odreska i zašto se zagrebački odrezak uopće zove zagrebački odrezak.

Odgovore na ta i ostala kulinarska pitanja doznajte večeras u 21 sat na RTL Televiziji!

>>Tom Gretić: Lud sam za bolonjezom koji kuham četiri sata

>>Kandidat RTL-ova showa: Andreu Andrassy osvojio sam tortom od sira

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.