ODUŠEVILA NASTUPOM

Zrinka iz 'Superstara' prošla je kroz gubitke, odrastanje bez oca, operacije i bolesti: Glazba je uvijek bila tu

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
01.10.2024.
u 12:23
Djevojka iz Duge Rese svojim je glasom oduševila i gledatelje i žiri 'Superstara', a od subote pohvale ne prestaju stizati
Pogledaj originalni članak

Prva epizoda 'Superstara' oduševila je gledatelje, a niz pohvala stigao je na izvedbu fizioterapeutkinje Zrinke Luketić. Njezina izvedba kultnog hita 'Black Velvet' svidjela se i žiriju, a Tonči Huljić otkrio je da je njezin vokal među najboljima koje je dosad čuo. Djevojka iz Duge Rese svojim je glasom oduševila i gledatelje i žiri 'Superstara', a od subote pohvale ne prestaju stizati. "Ponavljam kao papiga da je hvala preslaba riječ za sve divne komentare koje jedva stiže pročitati. Najiskrenije nisam očekivala ovoliku pozitivnu reakciju. Cijenim svaki kompliment i osvrt", otkriva Zrinka i dodaje da je i njezina obitelj jednako uzbuđena. "Dijele emociju sa mnom. Grije mi srce što prijatelji govore da su ponosni. Posebno su me iznenadili sugrađani koji me bodre preko društvenih mreža, kao i ljudi koji znaju više o nama, o našoj obitelji", priča Zrinka i dodaje da se njezina obitelj, kao i ona sama, nosila s teškim trenucima. "Sugrađani razumiju koju vrijednost ovo nosi za mene", dodaje.

Tijekom života, Zrinka je prošla kroz gubitke, odrastanje bez oca, operacije i bolesti, no iz svega je izašla kao pobjednica. "Oduvijek sam pratila ovakve emisije i htjela sam biti dio takvih priča. 'Superstar' me oduševio svojom toplinom - žiri i lošije komentare iznosi s poštovanjem, a posebno diže samopouzdanje svakim pozitivnim komentarom. Vjerujte, u takvoj tremi neopisivo znači osjećati tu sigurnost da se nećeš osjećati loše, čak i ako grandiozno uprskaš", dodaje Luketić.

VEZANI ČLANCI

Iako se odavno željela prijaviti, Luketić je zbog borbi za zdravlje morala čekati. "Imala sam nekoliko većih i podosta manjih operacija kralježnice te sam dugo godina tražila dijagnozu za ostale probleme, za koje se kasnije ispostavilo da su nastali zbog endometrioze. Prije četiri godine konačno sam riješile neke probleme nastale uslijed endometrioze, ali i naišla na kvalitetnog trenera uz kojeg su mi smanjene tegobe s kralježnicom. Napokon sam se osjetila zdravom nakon 15 godina... Glazba se uvijek na neki način vraćala u moj život, na puno načina. Cijelo to vrijeme najveća podrška su mi majka i brat, koji su me pratili i na audiciju. Dodala bih i kolegu pijanista s kojim sviram protekle tri godine. Otvorio mi je vidike i podigao samopouzdanje te je uvijek na raspolaganju kada su u pitanju pomoć i savjeti oko tonaliteta i odabira pjesme...", priča Zrinka.

Bolest ju je u mnogočemu kočila, no dala joj je odgovor i na jedno veliko životno pitanje - čemu se posvetiti? Tako se odlučila posvetiti fizioterapiji i pomoći ljudima koji se, baš poput nje, nose s problemima s kralježnicom. "S posebnom strašću radim s ljudima koji su trajno ili privremeno onesposobljeni. Mislim da na drugoj razini razumijem ljude koji se susreću sa sličnim stvarima s kojima sam se jako dugo i sama borila", jasna je Luketić. Ekipa s posla velika joj je podrška, a oduševljeni su njezinim talentom i pacijenti.

GALERIJA Pogledajte kako je izgledala prva epizoda nove sezone Superstara

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL

Glazbom se, inače, Zrinka bavi od djetinjstva, a prve pjevačke korake napravila je u crkvi. Tadašnji kapelan je, kaže, bio zaljubljenik u glazbu i uvelike je motivirao Zrinku da koristi svoj glas pa su uskoro solo pjevanja na misama postala njezin prvi pjevački izazov. Uslijedile su suradnje s bendovima, nastupi na festivalima i rad na autorskim pjesmama. "Voljela bih ozbiljnije nastaviti rad sa svime što sam dosad radila, ali iskušati se i u još drugačijih projekata. Proširiti vidike i vidjeti što će biti najbolje za mene", zaključila je.

Prijava na 'Superstar' Zrinki je, kaže, zaista bila izvanredna odluka. "Svi komentari su me, kao što se moglo vidjeti, izuli iz cipela. Rekla sam: 'šokirana sam'. Ne mogu izdvojiti najdraži komentar jer ih je bilo nekoliko. Polaskana sam Tončijevim komentarom da sam među dva, tri najjača vokala koji su došli pred njih, te da nije očekivao takav vokal, kao da je druga osoba tu. Hvala Tončiju, mislim da nije ni svjestan koliko to meni znači", zaključila je iznimno talentirana Zrinka. Druga sezona 'Superstara' donosi niz sjajnih kandidata, dobre zabave i odlične atmosfere - subotom od 20.15 sati na RTL-u. 'Superstar' možete gledati i na platformi Voyo!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.