'Na kraju balade'

Zvonimir Varga predstavio osmi singl s hvaljenog albuma 'Muzika'

Foto: Promo
Foto: Promo
Zvonimir Varga
Foto: Katarina Matas
Foto: Privatni album
Zvonimir Varga
Foto: Blanka Šuljak
Zvonimir Varga
Foto: Katarina Matas
Zvonimir Varga
Foto: Katarina Matas
10.06.2022.
u 14:22
Varga je na sceni gotovo dva desetljeća, a uskoro će odsvirati i svoj tristoti koncert.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje već osmi singl s hvaljenog albuma "Muzika", koji je objavljen krajem prošle godine. Riječ je o direktnoj, nostalgijom i prolaznošću vremena obilježenoj laganici "Na kraju balade", u kojoj je kantautor ponovno iskazao talent za pretvaranje svakodnevnih, sasvim običnih stvari i situacija u male uglazbljene priče.

I ovdje je Varga ostavio svoj iznimno jaki "tekstualni pečat", kojeg prate nevjerojatno snažni instrumenti. Lagana koračnica koja vodi do žestoke eskalacije, a varira od bonace, do laganog povjetarca, sve do oluje pa natrag u "mirne vode", na najbolji mogući način prikazuje raspon emocija i glazbene raznolikosti.

 

Autor glazbe i teksta je Zvonimir Varga, pjesmu je aranžirao, producirao i snimio Jere Šešelja u zadarskom Twenty Twenty studiju, uz gostovanja Brune Dugopoljca na trombonu i Josipa Janeša na bendžu i mandolini. 

Varga je na sceni gotovo dva desetljeća, a uskoro će odsvirati i svoj tristoti koncert. U tom periodu objavio je i 10 albuma, jednu kompilaciju i EP, knjigu pjesama te dječju slikovnicu. U posljednje vrijeme najviše nastupa po kaznionicama, domovima za starije i knjižnicama, a njegov idući nastup bit će upravo u Zatvorskoj bolnici Zagreb krajem lipnja.

VIDEO>>Panika na vjenčanju Britney Spears! Bivši suprug uhićen pred vilom; na zabavi Madonna, Paris Hilton, Drew Barrymore...

gostovala je u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''

Vojvotkinja od Yorka stigla u Zagreb! Otkrila je kako se nosi s titulom, a naučila je i ovu hrvatsku riječ

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, javnosti je poznata kao voditeljica i spisateljica, no Britanci ju ponajviše pamte kao bivšu suprugu posrnulog pinca Andrewa. Ferguson je inače glavna ambasadorica Montessori grupe koja je aktivna na nizu društveno odgovornih projekata među kojima je u posljednje u fokusu adekvatna integracija ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.