MILOSTINJA UMJESTO POMOĆI

Sisak nema novca za oštećene seljake

20.01.2009.
u 19:32
Pogledaj originalni članak

Mora da je šala. Nemoguće da mi nude 50 kuna za štetu od tuče u kojoj su mi stradale sve šljive, luk, grah, krumpir i drugo povrće. Ma ne treba mi ni tih 50 kuna! – s nevjericom je vijest kako mu je za priznatu štetu od 5886 kuna određena naknada od 50,63 kune komentirao Marko Komljenović iz Komareva.

Obitelj Komljenović samo je jedna od ukupno 420 sa sisačkog područja koje su nakon nezapamćene tuče 24. lipnja prošle godine prijavile štete, a sada im se nude smiješno male naknade. Snažna tuča, koja je proglašena elementarnom nepogodom, upropastila im je sav jednogodišnji trud jer je pala u najnezgodnije vrijeme.

Veliko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Barić iz Komareva pretrpjelo je jednu od najvećih šteta. Gradsko je povjerenstvo priznalo štetu od 67.500 kuna, jer su mu bile uništene sve žitarice, pa mu je proračunom određena naknada od 580 kuna. – Ma što ću s tim? Bolje da si taj novac zadrži država nego da nas tako ponižava. Zamislite, u staji imam 11 krava, a zalihe hrane su mi na izmaku, jer mi je uništen sav ječam, pšenica, zob, a nemam ni sijena. Računao sam da ću s naknadom kupiti nešto hrane do nove sjetve, a sada moram razmišljati da prodam stoku – kaže Ivo Barić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr