Kolumna

Sklanjajte se s puta – ide kolona štedljivih limuzina

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Sklanjajte se s puta – ide kolona štedljivih limuzina
17.07.2013.
u 12:00
Ivo Josipović, predsjednik RH, ubuduće će se voziti u novom službenom automobilu audi A8 umjesto u mercedesu S500
Pogledaj originalni članak

Značajna ušteda

Ivo Josipović, predsjednik RH, ubuduće će se voziti u novom službenom automobilu audi A8 umjesto u mercedesu S500 i to, kako piše Jutarnji, “zbog uštede”. Čim ugledate neku kolonu audija A8, znajte da su u njima – štediše.

Fiolićev nasljednik u Saboru

Kerum kandidat za najgoreg zastupnika svih vremena

Željko Kerum, saborski zastupnik HGS-a, časni je nasljednik Stjepana Fiolića (HDZ), najšutljivijeg čovjeka koji je dosad sjedio u Hrvatskom saboru. Od prosinca 2011. do danas Kerum nije ni jednom govorio u sabornici što je poprilično iznenađenje s obzirom na njegov temperament, ali znamo li da gotovo i nije dolazio u Sabor, sve postaje jasnije. Šteta što predsjednik Sabora Josip Leko na konferenciji za novinare na kojoj je iznio statističke podatke o radu te institucije nije javnosti, osim podataka o broju javljanja za riječ, iznio i statistiku o dolasku zastupnika u saborske klupe. Kerum bi tu po broju izostanaka postavio nedostižan rekord.

Umorne noge

Ruža se žali da mora puno hodati u Europarlamentu

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS, otkako je izabrana za zastupnicu u EP-u ima, poput svih drugih europarlamentaraca, pravo zaposliti nekoliko asistenata na čije plaće smije potrošiti 21.000 eura. Do sada je angažirala tek jednu asistenticu, a u planu ima još dvoje. Dobro bi bilo da angažira i nekog medijskog savjetnika jer doista nema smisla da na pitanje Slobodne o prvim dojmovima iz Bruxellesa odgovori doslovce kako se “mora jako puno hodati od jedne do druge dvorane i sobe za sastanke”.

Riječ ima zastupnik Karamarko

HDZ bi jačao ulogu Sabora, a njihov ga šef izbjegava

Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a, prije nekoliko dana snažno se u intervjuu Globusu založio za jačanje uloge Sabora i time uzburkao političke vode u Hrvatskoj. Mnogi su čak izvukli dalekosežan zaključak da predsjednik HDZ-a, pobijedi li na idućim izborima, želi postati predsjednik Sabora RH, što je kasnije ipak demantirano. Bilo bi to ipak previše očekivati od Tomislava Karamarka koji rijetko dolazi u Sabor, a još rjeđe uzima riječ. Statistika objavljena u srijedu je neumoljiva, predsjednik glavne oporbene stranke u Saboru je govorio jedva – četiri puta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.