Kolumna

Socijalna smo država, 
ali ne i svima jednako

Foto: Boris Scitar/PIXSELL
Socijalna smo država, 
ali ne i svima jednako
01.03.2013.
u 08:25
Ruralna okolica Zagreba nema ni jednu bolnicu, a najosnovnije sredstvo za spas ljudskog života – Hitna pomoć – traljavo je organizirana.
Pogledaj originalni članak

I dalje možemo biti zadovoljni – socijalna smo država jer je zdravstvena zaštita dostupna svima. Iako ne i svima jednako. Zagrepčani u svakom trenutku mogu dobiti liječničku pomoć, mogu se u gluho doba noći pojaviti na hitnim odjelima bolnica, obaviti preglede, spasiti život... No što se ide dalje iz “epicentra”, dostupnost i kvaliteta opada.

To se već vidi na prvom koraku, u Zagrebačkoj županiji. Ruralna okolica Zagreba nema ni jednu bolnicu, a najosnovnije sredstvo za spas ljudskog života – Hitna pomoć – traljavo je organizirana.

Nevjerojatno je da Ivanić Grad nema nijedan tim koji im može pružiti prvu, nužnu pomoć. Radno stanovništvo plaća zdravstvenu zaštitu, umirovljenici su to već odradili, a dosadašnja loša vladavina dovela je zdravstvo do financijskog kolapsa u kojemu su liječnici, obavljajući svoj posao, prisiljeni probijati siromašne budžete i gomilati gubitke. No, ministre, nisu građani krivi za to i zaslužuju imati uslugu koju plaćaju!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZV
zvjerko
17:19 02.03.2013.

ma kakva socijalna država ,krenite bilo što raditi a ne samo kukati zato nam i je tako .