Namirnice za pripremu jela:
pileća leđa
povrće za juhu (2 mrkve, malo celera, 1 korjen peršina)
bešamel umak
kore za savijaču
avokado
češnjak
limun
Način pripreme jela:
Potrebno je 0,60x0,60 cm kore za savijaču, koju izrežemo na trokute (otprilike 10 komada). Od pilećeg hrbata odvojiti file. Od kosti i povrća skuhati juhu. U juhu ukuhati rezance. Pileći file isjeći na vrlo male komadiće i ispržiti ih.
Skuhati bešamel od:
2,5 dl mlijeka
20 dag maslaca
65 dag brašna
soli
Izrezati na sitne komadiće povrće iz juhe. Sjediniti piletinu, bešamel i povrće i time puniti trokute, te ih poklopiti drugom polovicom trokuta. Trokute panirati u brašnu, jajima i krušnim mrvicama. Ispeći u vrućem ulju.
Umak:
Avokado oguliti, zdrobiti sa vilicom, posoliti i popariti, pokapati limunom i dodati češnjak, jednu žlicu kiselog mlijeka. Poslužiti bistru juhu, pa glavno jelo sa izdašnim i vrlo ukusnim umakom.
Dobar tek želi vam pretplatnica Sanja Štimac iz Ogulina!