za nepce

'Zapečena poslastica od jabuka'

Foto: Večernji list
'Zapečena poslastica od jabuka'
25.02.2010.
u 16:03
Prava poslastica za prste polizat od pretplatnice Đurđice Lončarić
Pogledaj originalni članak

Namirnice za pripremu jela:

6-7 tvrdih jabuka

2-3 dcl bijelog vina

1/2 dcl šećera

1 dcl oraha

3 žutanjka

3 žlice šećera

2 žlice brašna

1/1 l mlijeka

1 vanil šećera

3 bjelanjka

6 žlica šećera u prahu

sok od limuna 

Način pripreme jela:

Oguljene i na manje kriške narezane jabuke kuhati u vinu sa šećerom dok omekšaju. Izvaditi jabuke u vatrostalnu zdjelu. Izmiješati 3 žutanjka sa 3 žlice šećera, dodati mlijeko, vanil šećer, brašno i orahe i sve to dodati u sok od jabuka i miješajući kuhati oko pet minuta (ako nije lijepa gusta krema dodaj još malo oraha a po potrebi i šećera). Kuhanu kremu prelijati po jabukama.

Istući čvrsti snijeg sa šećerom u prahu, dodati sok od limuna. Izlijati na vrh poslastice i staviti u hladnu pećnicu, uključiti na 150 stupnjeva i peći da se malo stvrdne snijeg i malo požuti. Servirati u zdjelicama mlako ili još bolje hladno.

Pretplatnica Đurđica Lončarić poručuje: Super je, uživajte!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.