Namirnice za pripremu jela:
6-7 tvrdih jabuka
2-3 dcl bijelog vina
1/2 dcl šećera
1 dcl oraha
3 žutanjka
3 žlice šećera
2 žlice brašna
1/1 l mlijeka
1 vanil šećera
3 bjelanjka
6 žlica šećera u prahu
sok od limuna
Način pripreme jela:
Oguljene i na manje kriške narezane jabuke kuhati u vinu sa šećerom dok omekšaju. Izvaditi jabuke u vatrostalnu zdjelu. Izmiješati 3 žutanjka sa 3 žlice šećera, dodati mlijeko, vanil šećer, brašno i orahe i sve to dodati u sok od jabuka i miješajući kuhati oko pet minuta (ako nije lijepa gusta krema dodaj još malo oraha a po potrebi i šećera). Kuhanu kremu prelijati po jabukama.
Istući čvrsti snijeg sa šećerom u prahu, dodati sok od limuna. Izlijati na vrh poslastice i staviti u hladnu pećnicu, uključiti na 150 stupnjeva i peći da se malo stvrdne snijeg i malo požuti. Servirati u zdjelicama mlako ili još bolje hladno.
Pretplatnica Đurđica Lončarić poručuje: Super je, uživajte!