Kolumna

Specijalizirana za padajuće ministre

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Specijalizirana za padajuće ministre
14.06.2012.
u 12:00
Nakon što je ostavku podnijela i Mirela Holy, ministri moraju pažljivo pratiti kretanje „zlokobne“ glasnogovornice Halužan
Pogledaj originalni članak

Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, u šali je za Globus izjavila kako je više nitko neće htjeti zaposliti. Halužan se s razlogom brine jer svojim poslodavcima ne nosi naročitu sreću. Podsjetimo, ova iskusna glasnogovornica u Ministarstvo zaštite okoliša došla je iz Ministarstva mora, prometa i veza nakon što je ostavku podnio ministar Zlatko Komadina. Nakon što je ostavku podnijela i Mirela Holy, ministri moraju pažljivo pratiti kretanje „zlokobne“ glasnogovornice Halužan.

Halo Holy

Tajna neodgovorenog poziva Radimira Čačića

Mirela Holy, žrtva vlastite naivnosti i moćnih lobbyja, povjerila se kako ju je nakon ostavke telefonski nazvao Čačić, ali mu se nije htjela javiti “da se ne naslađuje”. Neka joj pošalje e-mail poruku.

Precizna sistematizacija

HŽ ima i radno mjesto “menadžera za gnoj”

Rene Valčić, predsjednik Uprave HŽ, nalazi se pod stalnom medijskom paljbom. Istovremeno se mora nositi s aferom Holy u kojoj je jedan od glavnih aktera razmjene e-mail poruka, ali i s pritiscima iz Vlade da požuri s restrukturiranjem državnog gubitaša. Na kraju su ga na zub uzeli i sindikati koji ga smatraju nesposobnim, a za primjer navode kako je izmislio titule menadžera za sve i sva pa je tako uveo i – “menadžera za gnoj”.

Slučajno otkriće

Saborski zastupnici su bez ikakvih uvjeta za rad

Jadranka Kosor, potpredsjednica Sabora pred smjenom, teško se miri s političkim porazom. Nakon što je Karamarkovo Predsjedništvo HDZ-a donijelo odluku da zatraži njezinu smjenu s funkcije potpredsjednice, Kosor je požurila javno zdvajati nad svojom tužnom sudbinom. “Od trenutka kad se izglasa ta odluka, ja postajem obična zastupnica. Dakle, bez ikakvog prostora za rad, bez ikakvih uvjeta za rad!” – jada se Jadranka Kosor. Da nije suočena sa smjenom vjerojatno nikada ne bismo saznali za teške uvjete rada naših saborskih zastupnika. Eto, sada znamo da rade u nemogućim uvjetima i da im je jedina utjeha tih 20.000 kuna mjesečno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

EN
EndemskaVrsta
12:19 14.06.2012.

Dakle, što je previše - nije ni malo! Apeliram na ostatke ostataka profesionalizma i etike u hrvatskih novinara - kako bi nas prestali maltretirati prenemaganjem amoralne 'osobe' zalutale u bilo kakvu javnu djelatnost, koja je sve što je postigla ostvarila usponom po protekcionističkoj lijani! I da je RH normalna zemlja, itekako bi već slijedila svoje obećanje 'kud dr Ivo - tamo i ja'!

OB
-obrisani-
12:21 14.06.2012.

Halužan se s razlogom brine jer svojim poslodavcima ne nosi naročitu sreću. Podsjetimo, ova iskusna glasnogovornica u Ministarstvo zaštite okoliša došla je iz Ministarstva mora, prometa i veza nakon što je ostavku podnio ministar Zlatko Komadina. . Ko se s posijama miješa, svinje ga pojedu!

OB
-obrisani-
12:24 14.06.2012.

Mirela Holy, žrtva vlastite naivnosti i moćnih lobbyja, povjerila se kako ju je nakon ostavke telefonski nazvao Čačić, ali mu se nije htjela javiti “da se ne naslađuje”. Neka joj pošalje e-mail poruku. . Prvi potpredsjednik Žbuka je zaboravil "javku" za stupanje u kontakt sa ilegalcima. :)