liječnici ga reanimirali

A. Pamić: Oživljavali su me, a već bih igrao!

Foto: Danilo Pavletić/Pixsell
A. Pamić: Oživljavali su me, a već bih igrao!
20.11.2010.
u 16:15
Igrač Standarda srušio se na travnjaku pa su ga liječnici reanimirali. Javio se iz bolnice u Liegeu...
Pogledaj originalni članak

Bivši Rijekin nogometaš Alen Pamić (21), član belgijskoga Standarda, pretrpio je srčani udar uoči utakmice mlade momčadi svoga kluba protiv Germinala, te su ga na travnjaku klupski liječnici odmah reanimirali, a potom je prebačen u Sveučilišnu bolnicu u Liegeu!

Dobili smo ga jučer poslijepodne na telefon u bolnici u Liegeu. Nije djelovao zabrinuto.

– Cijeli taj dan osjećao sam se dobro, nisam imao nikakvih tegoba. Uoči utakmice smo se zagrijavali, šutirali na gol, te sam u jednom trenutku osjetio slabost, zamutilo mi se pred očima. Čučnuo sam misleći kako će to proći i tada sam se onesvijestio. Probudio sam se za nekoliko minuta okružen suigračima – prepričao je Alen, koji će u ponedjeljak izići iz bolnice.

Želim na trening

Kaže kako nikada prije nije imao sličnih tegoba, te da se osjeća jako dobro.

– Ma jedva čekam da iziđem iz bolnice i opet dođem na trening!

Uz Alena je stalno njegova djevojka Antea iz Žminja, koja preksinoć nije bila na stadionu i nije vidjela Pamićevu dramu. Inače, Alenova je obitelj šokantne vijesti iz Belgije saznala u petak kasno navečer.

– Alen me sam nazvao oko 23 sata i kazao da je u bolnici – prepričava otac Igor, trener Karlovca, bivši reprezentativac. – Bio sam iznenađen, rekao sam mu: Alene, ne zaje..., o čemu se radi! Nisam mogao vjerovati da se mome sinu takvo što dogodilo.

Igor Pamić djelovao je smireno jer mu je sin javio ohrabrujuće vijesti.

– Tako se dobro osjeća da bi već danas mogao izići iz bolnice. I, vjerujte, uopće se ne brinem jer znam da je moj sin potpuno zdrav!

Srce je zdravo

U pitanju je bio zastoj srca?

– Pretrage će pokazati o čemu se radi, ali ja znam da je njegovo srce zdravo. Pa on je i prije prelaska u Standard prošao detaljne liječničke preglede i nisu mu pronašli nikakvu boljku – zaključio je Igor Pamić, koji neće putovati u Belgiju.

– Oči i usta bili su mu otvoreni, ali Alen nije mogao disati. Bio je praktički mrtav. Međutim, uspjeli smo ga oživjeti – rekao je za belgijske medije otac Pamićeva suigrača Arnorea Agnelija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
23:01 09.07.2011.

jer znam da je moj sin potpuno zdrav! >>>>>> Ako nema neku urodjenu manu ,bilo bi mu pametno da pocne uzimati coloidne trace mineral-e i elektrolite

TA
tapiros
17:14 20.11.2010.

Uz dužno poštovanje prema tati Pamiću ovo što je rekao može ubiti njegovog sina. Nitko ne dobija srčani udar bez veze - pogotovo ne zdrav čovjek.

OB
-obrisani-
11:22 21.11.2010.

mladi sportaši su skloni uzimati kojekakve medikamente ne misleći pritom na prateće negativne pojave,