LIGA PRVAKA

A upozoravao sam na prekide...

13.08.2003.
u 00:00
NIKOLA JURČEVIĆ ZAOSTATAK SMATRA DOSTIŽNIM Aleksej Mihajličenko nahvalio igru Zagrepčana
Pogledaj originalni članak

Nikola Jurčević, trener Zagrepčana, bio je nakon utakmice ćudljiva raspoloženja. Iz njegova lica nije se moglo očitovati zadovoljstvo ili tuga, vjerojatno su se oba osjećaja na trenutke izmjenjivala.

- Eh, da je ostalo 2:1 - uzdahnuo je Jurčević, povukao dim cigarete i mnogo optimističnije nastavio:

- Ma, imamo rezultat koji možemo u Zagrebu nadoknaditi. Žao mi je samo što smo primili taj zadnji pogodak, a nismo ga trebali primiti - rekao je i zatim potražio uzroke poraza:

- Cijelo vrijeme sam igrače upozoravao na prekide. I opet primimo pogotke iz centaršuteva i nakon naših pogrešaka. Vidi se da su Kijevljani odlična momčad, uigrana i vrlo dugo zajedno, ali da smo mogli bolje proći, mogli smo i trebali smo. Ipak, još vjerujem u uspjeh, u Maksimiru imamo izgleda.

Za razliku od njega, trener pobjedničkog kijevskog Dinama Aleksej Mihajličenko nije na licu pokazivao baš nikakve emocije. Ozbiljan, kao i uvijek, prokomentirao je utakmicu.

- Imamo sjajan rezultat za uzvratni susret. Ali u Zagrebu će obje momčadi igrati potpuno drugačije, ova je utakmica bila vrlo nervozna. Posebno sam zadovoljan što su pogoci postignuti iz situacija koje nisu obećavale i što smo mi bili ti koji smo bolje reagirali kod centaršuteva. Iako su oni i naša stara bolest - analizirao je Mihajličenko, odgovorivši i na pitanje bili taj rezultat potpisao i prije utakmice.

- Prije utakmice imao sam drugih problema i razmišljao sam o drugim stvarima. A da sam znao da će biti 3:1, odigrao bih kladionicu - ozbiljno i pomalo bezobrazno odgovorio je trener kijevskog Dinama nahvaliviši igru Zagrepčana.

- Sjajna su momčad, s nekoliko odličnih mladih igrača i stvarno su nas namučili - priznao je Mihajličenko. (tn)

Pogledajte na vecernji.hr