Zastoj zbog COVID-a

ABA liga odgodila i derbi Cibone i Zadra pa bi se Zadrani mogli naći u velikom problemu

ABA liga odgodila i derbi Cibone i Zadra pa bi se Zadrani mogli naći u velikom problemu
13.01.2022.
u 13:29
Natjera li sportski direktor ABA lige Milija Vojinović Zadrane da već 21. siječnja moraju igrati protiv Krke bilo bi to suludo jer riječ je o vrlo važnoj utakmici u borbi za ostanak u kojoj momčad koja je izašla iz samoizolacije ne bi bila ravnopravna
Pogledaj originalni članak

Nakon prijašnjih pet, vodstvo ABA lige odgodilo je i šestu utakmicu 16. kola ABA lige a riječ je o hrvatskom derbiju Cibone i Zadra koji se trebao igrati u petak u 20 sati u Zagrebu.

No, kako se kod Zadrana pojavio veći broj zaraženih koronavirusom, sportski direktor lige Milija Vojinović odgodio je i ovu utakmicu što će na neki način odgovarati i Ciboni. Naime, kako su se Zagrepčani razišli s dosadašnjim trenerom Jovanovićem bit će to prilika da se momčad resetira i dodatno uigra što će "vršitelju dužnosti" Bariši Krasiću zacijelo dobro doći.

No, ovo nikako nije dobra situacija za Zadar koji će tako biti dvadesetak dana bez utakmice jer su im dosad odgođene utakmice s podgoričkim SC Derbyjem i Splitom, zbog zaraženih kod suparnika, a sada će ovu propustiti zbog pozitivnih na COVID-19 u svojim redovima.

A tako bi trebalo biti i s onom utakmicom predviđenom za 21. siječnja protiv Krke, izravnog konkurenta u borbi za ostanak. Jer, kako da Zadrani odigraju tako važnu utakmicu s igračima koji nisu mogli trenirati jer su morali biti u karanteni odnosno samoizolaciji pa je jedina logična odluka da već sada Vojinović odgodi i tu utakmicu. Nadamo se da se neće ponašati  ponašao po logici izjave koju je dao za Antenu Zadar, jer to je bilo nešto nerazborito, a kazao je ovo:

- Ima tu i nekih okolnosti koje mogu dovesti do toga da se ipak odigra ta utakmica s Krkom. Dakako, postoji i hipotetička mogućnost da Zadar dovede i pet novih igrača i da ipak odigraju susret s Krkom. Ako Zadar ne bude u dobrom zdravstvenom stanju, tek tada bi se razmišljalo i o odgodi utakmice s Krkom.

S obzirom da je gospodin Vojinović bio košarkaški sudac onda možda ne zna dovoljno o tjelesnim kapacitetima sportaša nakon višednevnog "ležanja" odnosno netreniranja i da je potreban određeni broj treninga da se igrači vrate u "vozno stanje"što znači da bi bilo nekorketno da on natjera Zadrane da moraju igrati tu utakmicu s Krkom. A o ovom, hipotetskom, prijedlogu da Zadar za tu utakmicu dovede pet novih igrača nije potrebno ni raspravljati jer to je uvreda zdravom razumu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.