REAKCIJE IZ ZADRA Na splitskim tribinama bio je i prvi čovjek zadarskoga stručnog stožera Aco Petrović

Aco: Marshall je vandal; Cibona: Aco je huligan

24.11.2008.
u 12:33
Pogledaj originalni članak

Oglasili su se i Zadrani, odnosno Aco Petrović, ali tek nakon što se isprva ogradio rekavši kako tučnjavu u Splitu jedino može komentirati s ljudskog aspekta, a ne kao trener Zadra.

- Ja još nisam svjedočio takvom vandalizmu i svi su, naravno, konsternirani. No, mislim da je problem u nečem drugom. Jer, ako je istina da je Marshall udario suca Srđana Dožaija i da je zbog toga minimalno kažnjen onda je njemu time otvoren ring i dogodio se ovaj vandalizam - rekao je Aleksandar Petrović na konferenciji za novinare sazvane u povodu premijernog europskog susreta Zadra protiv grčkog Marrousija u Dvorani Krešimira Ćosića.

Zadar će prvu utakmicu Eurocupa odigrati bez ozljeđenih Malika Dixona i Damira Rančića, a na listi izostanaka iz Podgorice još su Marlon Garnett, Tome Ružić i Rok Stipčević.

Ipak, ova trojica bi trebala igrati, a Zadar jednostavno mora pobjeđivati kod kuće ako se nada prolasku dalje u Europi. Aco se osvrnuo i na gostovanje u Podgorici, ali tek dajući naslutiti da se nešto događalo u Podgorici.

- Što se događalo u poluvremenu ili na kraju utakmice u Podgorici trebali biste pitati vodeće ljude kluba, jednako kao i to jesu li podnijeli kaznenu prijavu zbog lažnih poruka - rekao je Aco Petrović.

Odgovor Cibone: Aco na vrhu huliganizma i primitivizma
Cibona se nakon istupa Ace Petrovića oglasila priopćenjem, u kojem ga je oštro napala:

Samo dva igrača u povijesti košarke su na ovim i susjednim prostorima udarala glavama. Prvi (Aco, opa) je, udario nekadašnjeg direktora košarkaškog kluba Split, a danas direktora NLB lige (Josipa Bilića, opa), a drugi u konstrukciju, što je nažalost, tragično zavšrilo. Smatramo da je potez prvog (Ace, opa), bio vrhunac huliganizma i primitavizma u košarkaškom sportu, te da ta osoba ni u kom slučaju nije pozvana komentirati ovakve slučajeve", stoji u priopćenju koje potpisuje KK Cibona.

Pogledajte na vecernji.hr