Nisu se dogovorili

Aco Petrović napustio Cedevitu! Repeša, Perasović i Filipovski kandidati

Foto: 'Martina Popovcic/PIXSELL'
Aco Petrović napustio Cedevitu! Repeša, Perasović i Filipovski kandidati
08.06.2011.
u 15:09
- Već smo u načelnim razgovorima s nekoliko eminentnih trenerskih imena - potvrdili su iz Cedevite.
Pogledaj originalni članak

Aleksandar Petrović (52) od srijede više nije trener košarkaškog kluba Cedevita! Suradnja je prekinuta sporazumno, odnosno Petroviću je istekao ugovor i nisu se dogovorili o njegovu produženju.

Glavni kandidati za novog trenera aktualnog doprvaka Hrvatske hrvatski su stručnjaci Jasmin Repeša, Velimir Perasović te Slovenac Sašo Filipovski.

Službenu izjavu dao je sportski direktor kluba iz Podsuseda Matej Mamić.

– Da, danas smo se našli s dosadašnjim trenerom i došli do zaključka da nećemo produžiti ugovor koji je istekao s posljednjom ovosezonskom utakmicom. S Acom smo porazgovarali o svemu što se događalo u sezoni, o ciljevima koje smo ostvarili ili ne. Zaključak je da smo napravili veliki iskorak u svakom smislu u odnosu na prethodnu sezonu. Ostaje žal što nismo napravili neke stvari koje smo možda mogli. Govorim o trofeju, ali bilo je situacija koje su nas i zbog objektivnih razloga u tome spriječile. Klub smatra da je osim određenih preslagivanja u igračkom smislu vrijeme i za novi smjer i glede trenerske pozicije.

Mamić nije želio govoriti izravno o imenima s kojima je klub stupio ili će stupiti u pregovore.

– Mi već jesmo u načelnim razgovorima s nekolicinom eminentnih trenerskih imena za koja držimo da bi mogli donijeti novi kvalitetni iskorak Cedeviti i uvjeren sam da ćemo do dogovora s jednim od njih doći vrlo brzo – dodao je.

Također, u klubu se već radi na osvježenju rostera za novu sezonu u kojoj ambicije neće biti ništa manje nego protekle.

– Igramo kvalifikacije za Eurokup, tražimo sami vrh u NLB ligi i domaćem prvenstvu. Mnogo je izazova pred nama koje mora pratiti i kvalitetan igrački roster. One igrače koji su zadovoljili u protekloj sezoni svakako ćemo ostaviti, a tijekom sezone pratili smo i neke hrvatske igrače pa i neke strance koje ćemo probati potpisati kako bi osnažili kadar. Pred nama je niz razgovora i pregovora u cilju jake momčadi koja će biti kompetitivna u svim natjecanjima u kojima će nastupati.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BZ
Branko Zajec
18:22 08.06.2011.

Očigledno, Cedevita je postala ozbiljan klub. Rastala se od Petrovića, jer on kao trener pokazao je sve svoje slabosti. Sukobi sa sucima, koji su rezultirali brojnim tehničkim, kaznama, koje su izravno utjecale na rezultat, nekulturnim ponašanjem, sramotio je klub.Zato, mišljenja sam da je rastanak, najbolja odluka.