Uspjeh hrvatskog trenera

Aco Petrović s Brazilom po drugi put u finalu predolimpijskog turnira

Aco Petrović s Brazilom po drugi put u finalu predolimpijskog turnira
06.07.2024.
u 17:43
Nakon što smo ostali bez našeg najboljeg napadača Neta, ovaj Brazil ne može ovisiti o napadu nego o trudu u obrani - kazao je hrvatski stručnjak na klupi južnoameričke reprezentacije
Pogledaj originalni članak

Po drugi put u karijeri brazilskog izbornika, Aleksandar Petrović izborio je finale olimpijskog kvalifikacijskog turnira (prvi put je bilo u Splitu, 2021). U polufinalu predolimpijskog turnira u u Rigi, Acini izabranici pobijedili su Filipine (71:60).

Nakon, ponovljenih, problema u prvom poluvremenu (12:24), na ulasku u drugu četvrtinu Brazilci su pronašli način kako da se sa serijom 13-0 vrate u utakmicu. U potpunom preokretu veliku ulogu je odigrao centar Bruno Caboclo koji je završio susret s 15 koševa i 11 skokova.

Baš kao i u prva dva nastupa, Brazilci su s velikog odmora stigli puni energije te su drugo poluvrijeme započeli serijom 14-0 nedozvolivši Filipincima koša punih šest minuta.

A u završnici susreta iznimno značaju ulogu odigrao je 41-godišnji Marcelo Huertas (13 koševa, 6 asista). A brazilski razigravač pogađao je ključne šuteve i odveo svoju momčad na sigurnu razliku.

- Nakon što smo na ovom turniru ostali bez našeg najboljeg napadača Raula Neta, što nam je preostalo? Trud u obrani. I možemo biti ponosni kako smo to danas rješavali. Ovaj Brazil ne može ovisiti o napadu nego o obrani - kazivao je izbornik Petrović čija će se momčad u nedjeljnom finalu namjeriti na boljeg iz ogleda domaćina turnira Letonije i Kameruna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.