ABA LIGA

Aco uoči gostovanja kod Igokee: Bit će to komplicirana utakmica

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Aco uoči gostovanja kod Igokee: Bit će to komplicirana utakmica
31.01.2013.
u 17:57
– Idemo ondje odigrati jednu pravu utakmicu, kao što smo odigrali u Zadru, i nećemo dopustiti protivniku da se "odlijepi" na početku – najavljuje Baždarić
Pogledaj originalni članak

Iza Cedevite je miniserija od dvije pobjede protiv Olimpije i Zadra, a u 20. kolu ABA lige momčad Ace Petrovića u nedjelju u 17 sati gostovati će kod Igokee, trenutačno vodećeg sastava lige.

U prvom susretu Cedevita je u Domu sportova slavila sa 78:76 nakon što je Bracey Wright sekundu prije kraja zabio tricu i to je jedan od tri pretrpljena poraza momčadi trenera Dragana Bajića u ovoj sezoni.

– Imali smo dva gostovanja zaredom (Zadar u prošlom kolu, a Igokea u ovom, op.a.) i naš je prvi plan bio najmanje jedna pobjeda u gostima, ali nakon pobjede na gostovanju u Zadru, ostaje nam još jedna utakmica u kojoj želimo doći do pobjede. Međutim, svjesni smo koliko je ta utakmica komplicirana – rekao je trener Cedevite Aco Petrović.

– Igokea je odigrala protiv svih najjačih i nigdje nije kiksala, U Laktašima su dobili Partizan i Zvezdu, sve najjače momčadi lige. Svjesni smo da je to iznimno težak zadatak. Međutim, čini mi se da smo mi kroz ovaj, rekao bih, krizni period, i kroz ovu reakciju u zadnja dva tjedna odrasli, sazreli i da smo bez obzira na probleme koje imamo s ozljedama dobili jednu pozitivnu kemiju unutar momčadi, koja je bitna za sve ono što slijedi.

Ruku na srce, Igokea je u ovoj utakmici veliki favorit i eventualna pobjeda na tako teškom terenu bila bi veliki plus prije završnice prvenstva.

– Kad pogledamo, mi smo u prvih šest-sedam kola drugog dijela imali najteži mogući raspored. Prošli smo sva ona iznimno teška gostovanja itd. i u završnici ipak imamo relativno lakši raspored. Pobjeda u Laktašima definitivno bi bila bonus, a u svakom slučaju ostaje tih sedam kola do kraja, u kojima je, da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o Final fouru, minimum pet pobjeda – dodao je Aco.

Plan za Igokeu sličan je onome protiv Zadra.

– Vrijedi sve što sam rekao za Zadar – ističe trener Cedevite – Ostati prikopčan i u nekakvim crnim rupama i ne dopustiti da te crne rupe budu prevelike. Naravno, za pobjedu u takvoj utakmici moraš pogoditi i neke teške šuteve, a to je ono što smo u krajnjoj liniji napravili i u Zadru. Zadar je otišao na osam-devet razlike. Ostali smo blizu, nismo se predali i na kraju nas je zadnji šut nagradio za to što se nismo predali tijekom utakmice.

Postoje dobri izgledi da bi Cedevita protiv Igokee mogla nastupiti i s Derwinom Kitchenom, koji se, kao i Šuput (zadnje utakmice igrao pod blokadama) bliži oporavku.

– Šuput je dio utakmica odigrao uz pomoć blokada zato što želi pomoći klubu, ali to ga onemogućava da sanira ozljedu do kraja. Ta blokada prije utakmice spriječila ga je da ozljeda bude već sanirana, a momčad i klub zahvalni su što je spreman žrtvovati se na takav način jer za nas je on jedan od ključnih igrača koji nam vežu unutarnju i vanjsku liniju. Bez njega je puno teže ostvariti sportske uspjehe. Što se tiče Kitchena, on je sad prvi put kročio na teren. Taj palac će biti bolan i dalje, ali u svakom slučaju i on pokazuje znakove ozdravljenja. Ta će bol tijekom sljedećeg perioda, za nekih desetak dana potpuno nestati. Međutim, sigurno je da će tijekom ovih utakmica, u Laktašima i u Kupu, i dalje osjećati probleme  – zaključio je Aco.

Kapetan Marino Baždarić potvrdio je da se nakon pobjeda nad Olimpijom i Zadrom lakše diše:

– Nakon ove dvije utakmice protiv Olimpije i Zadra sigurno je bolja atmosfera. Puno se lakše radi, manje je pritiska i puno vedrije dočekujemo nastavak sezone. Sljedeća utakmica je u Laktašima, čeka nas Igokea, prva ekipa lige. Oni su pokazali zaista jednu konstantu, od samog početka lige  došli su na prvo mjesto i zaslužuju svaki respekt.

Marino, kao i Aco u zadnje vrijeme, također kaže da momčad na treninzima izgleda vrlo dobro:

– To je za sve nas enigma. Stvarno smo od ove božićne i novogodišnje stanke dobro radili i svaki trening odrađivali puno kvalitetnije nego što smo to prikazivali u zadnjim utakmicama. Zato nismo zadovoljni. Međutim, dobro se radi i sigurno se prije ili poslije taj dobar rad mora vratiti.

O Igokei je Marino pričao s respektom:

– To je vrlo iskusna i kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. S obzirom na to da toliko dugo drže prvo mjesto, sigurno je među igračima prisutna kemija, stvarno se međusobno poštuju i u svakom trenutku svatko zna tko što mora raditi. Međutim, mi smo jedna od rijetkih ekipa koja ih je porazila ove godine. Dobili smo ih u Domu sportova.  Idemo ondje odigrati jednu pravu utakmicu, kao što smo odigrali u Zadru, i nećemo dopustiti protivniku da se "odlijepi" na početku. Što je moguće duže treba ostati u utakmici i onda pred kraj utakmice tražiti svoju šansu za pobjedu.



Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.