košarkaška turneja

Adidas doveo Derricka Rosea u Zagreb

Foto: adidas
adidas (1)
Foto: adidas
adidas (1)
Foto: adidas
adidas (1)
Foto: adidas
adidas (1)
Foto: adidas
adidas (1)
09.07.2013.
u 14:45
NBA superzvijezda u posjeti Hrvatskoj zbog obožavatelja i popularizacije košarke
Pogledaj originalni članak

NBA superzvijezda Derrick Rose stigao je u Zagreb u sklopu globalne košarkaške turneje kojom Adidas želi povezati obožavatelje s njihovim idolom, pridonijeti popularizaciji košarke među mladima i predstaviti inovacije u košarkaškoj opremi.

Na početku svog boravka u Zagrebu, Derrick Rose posjetio je košarkaški klub Cibonu i Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, gdje je danas održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio D. Rose turneju, najavio aktivnosti vezane uz obožavatelje, kao i otvaranje legendarnog košarkaškog terena na Tuškancu, koji je tvrtka Adidas Hrvatska obnovila u povodu Derrickova posjeta Zagrebu. Ovom prigodom Derrick je odao počast velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću te je svoj potpisani dres Chicago Bulls darovao Draženovoj majci Biserki Petrović, koja mu je darovala Draženov dres NY Netsa.

NBA superzvijezda Derrick Rose izjavio je: ”Stigao sam u Hrvatsku kako bih se družio s obožavateljima i popularizirao košarku jer to je glavni cilj turneje D. Rose. Veselim se upoznavanju obožavatelja i otvaranju terena na Tuškancu, to mi je velika čast.” Dodao je kako iznimno cijeni Dražena Petrovića, jednog od najboljih europskih košarkaša te da je sretan što je posjetio njegov memorijalni centar.

Roseov domaćin tijekom boravka u Zagrebu, naš uspješni NBA košarkaš Gordan Giriček, izrazio je zadovoljstvo što je Adidas uključio Zagreb u NBA turneju te omogućio dolazak playmakera Chicago Bullsa i najmlađeg NMA MVP igrača.

Dobrodošlicu Roseu u Zagreb poželjeli su glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić te Mihovil Nakić, savjetnik za vrhunski sport u košarkaškom klubu Cibona. Ovim povodom Željko Drakšić je izjavio: “Čestitam tvrtki Adidas na organizaciji turneje i obnavljanju terena na Tuškancu na kojem se nekada igrala najbolja košarka u zemlji. Sretan sam što je ovaj košarkaški velikan danas s nama te vjerujem da će posjet Rosea Zagrebu biti inspirativan za mlađe naraštaje. Mihovil Nakić je dodao: “Teren na Tuškancu važan je dio povijesti Cibone, ali i hrvatske košarke i zato zahvaljujem Adidasu na ovoj inicijativi koja će zajedno s našim naporima pridonijeti svjetlijoj budućnosti hrvatske košarke”.

Nakon konferencije za novinare Rose se uputio u Adidasov shop u Ilici na druženje s užim krugom odabranih fanova koji su priliku za upoznavanje svog idola mogli osvojiti putem aplikacije na Facebook-stranici Adidas basketball ili natjecanjem u slobodnim bacanjima koja su se održala u Adidas shopovima.

Svoj posjet Zagrebu Derrick će okruniti događanjem na zagrebačkom Tuškancu, gdje će postati "kum" legendarnom košarkaškom terenu koji je obnovio Adidas. Na terenu na kojem su nekada igrali velikani Lokomotive, poslije Cibone, D. Rose naći će se zajedno s Gordanom Giričekom i ženskom reprezentativkom Antonijom Mišurom na revijalnoj utakmici između kadetsko-juniorskih sastava hrvatske reprezentacije i KK Cibone te tako dati poticaj domaćim mladim nadama i razvoju hrvatske košarke. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr