DOBRE VIJESTI ZA PLAVE

Ajax spašavao bod i ostao bez vratara Vermeera!

Foto: Reuters
Ajax spašavao bod i ostao bez vratara Vermeera!
15.10.2011.
u 22:18
Pogotkom Thea Janssena u 82. minuti, nogometaši Ajaxa u svojoj su Areni ipak spasili bod protiv vodećeg Alkmaara.
Pogledaj originalni članak

Završilo je 2:2 (0:2), bila je to utakmica prepuna uzbuđenja u kojoj je Ajax, Dinamov sljedeći suparnik u Ligi prvaka (utorak), pogodio tri grede, ostao bez prvog vratara Vermeera, a do remija je stigao s igračem manje...

Nakon 20-ak minuta igre, Ajaxu je prijetio potop! Zgodicima Holmana (14. minuta) i Berensa (22.), Alkmaar je poveo 2:0, iskoristivši pogreške domaće obrane, koja je neprijeporno lošiji dio momčadi. Prvi je pogodak zapravo bio autogol srednjeg braniča Alderweirelda, jer ga je lopta na putu prema mreži pogodila u nogu i promijenila smjer. A drugi je gol bio plod izvrsno razigranog protunapada...

Ajax se, nakon šokantnih 0:2, nije predao. Štoviše, izvrsni ljevonogi napadač Boerrigter (uvjerljivo najopasniji igrač Ajaxa!) stalno je unosio nemir u gostujuću obranu, u 37. minuti uzdrmao je i gredu, a minutu prije toga umalo su si gosti zabili autogol, kad je Viergever pogodio svoju gredu!

Već u drugoj minuti nastavka, Sulejmani je iz 11-erca smanjio na 1:2, prekršaj je, dakako, bio na Boerrigteru. Riječ je o izvrsnom napadaču, snažnom i brzom, ima odličan udarac i svaku priliku koristi za okomiti ulaz prema suparničkim vratima! Opasan je kao "kuga"...

Ajax je u 66. minuti ostao bez prvog vratara Vermeera, kojeg je u skoku ozlijedio Wernbloom. Odmah se Vermeer primio za lijevu stranu tijela, između rebara i kuka, zatražio je zamjenu, na nosilima je iznešen s terena i teško je vjerovati da će se oporaviti do zagrebačke utakmice. Vermeera je zamijenio Cillessen, koji se na kraju prometnuo u junaka, jer je obranio "zicer" Benschopu u sudačkoj nadoknadi! A taj je Benschop u 71. minuti zaobišao i Cillessena, te poslao loptu prema praznim vratima, no uklizao je Alderweireld i sačuvao mrežu!

Zadnjih 20-ak minuta Ajax je igrao s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona bio isključen Enoh. Dvije minute prije isključenja, Eriksen je s 12 metara iskosa uzdrmao još jednu gredu, a unatoč igraču manje, Ajax je tražio izjednačenje. Do kojega je i došao osam minuta prije kraja, kad je Janssen udarcem s 22 metra postavio 2:2! Bila je to utakmica za nogometne sladokusce, Ajax je iskazao niz vrlina, ali i slabosti. Nikad se Nizozemci ne predaju, no ovaj ih je dvoboj definitivno morao barem malo "potrošiti"...

Ajax je igrao u ovom sastavu: Vermeer (od 67. Cillessen) – Ooijer (od 46. Ligeon), Alderweireld, Vertonghen, Anita – Enoh, Janssen; Eriksen (od 80. Bulykin) – Sulejmani, Boerrigter; De Jong.

Naš reprezentativac Dejan Lovren nije igrao za Lyon u laganoj domaćoj 3:1 pobjedi protiv Nancyja, Lyon je tako zadržao ovosezonski 100-postotni domaći učinak. Sve je na Gerlandu bilo odlučeno u samo pet minuta – dva pogotka Bastosa (26. i 31. minuta, drugi iz 11-erca), te Gomisa (28.) donijeli su domaćinu bodove. Zgoditak za Nancy zabio je Jo-Gook Jung (88.), a napomenimo da su se u sastav Lyona vratili oporavljenici Cris, Gourcuff i Ederson.

Lyon je igrao u ovom sastavu: Vercoutre – Reveillere, Kone, Cris, Cissokho – Gonalons, Fofana – Briand (od 69. Ederson), Grenier (od 43. Gourcuff), Bastos (od 81. Lacazette) – Gomis.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr