NIZOZEMSKI NOGOMET

Ajax velikim korakom prema osvajanju Kupa

Foto: AFP
Ajax velikim korakom prema osvajanju Kupa
25.04.2010.
u 20:41
Nogometaši Ajaxa napravili su veliki korak ka osvajanju Nizozemskog kupa pobjedom u prvoj finalnoj utakmici nad velikim rivalom Feyenoordom 2:0.
Pogledaj originalni članak

Oba gola na Amsterdam Areni postigao je vezni nogometaš Siem de Jong i to na samom početku, u šestoj i sedmoj minuti.

Prvo je De Jong jako dobro izbjegao ofsajd zamku i dodavanje dugom loptom Tobyja Alderweirelda pretvorio u gol, a sljedeći je napad dobro reagirao na ubacivanje Urbyja Emanuelsona.

Uzvratna utakmica igra se 6. svibnja na Feyneoordovom De Kuipu.

Ove sezone se finale Nizozemskog kupa igra na prema sistemu "bolji iz dvije utakmice" po prvi put nakon 1983. godine, s tim da je na obje utakmice dopušten ulaz samo domaćim navijačima kako bi se izbjegli sukobi i navijački vandalizam.

Nizozemski kup, finale, prva utakmica:

Ajax – Feyenoord 2:0 (De Jong 6, 7)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.