Ivica Kostelić

Ako kazne Cuchea, i ja ću izaći iz FIS-ove komisije

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Ako kazne Cuchea, i ja ću izaći iz FIS-ove komisije
16.03.2011.
u 12:16
Uoči tri posljednje utrke sezone Ivica Kostelić je bio neobično spokojan. Kako i ne bi kada je još u Kvitfjellu osigurao veliki Kristalni globus pa sad može skijati bez pritiska
Pogledaj originalni članak

Doduše, perfekcionist u njemu želi i mali slalomski globus, a on ne odustaje od borbe i za globus u superveleslalomu. Premda uoči današnje utrke (9.30) zaostaje 68 bodova za vodećim Cucheom, Ivica vjeruje da je još sve moguće.

Ne samo zbog toga što je Cuche danas osvojio svoj četvrti spustaški globus, pa bi danas mogao biti samozadovoljan.

- Nisam digao ruke. Ne bih vozio da je tako. Ovo nije lagana staza, može se tu svašta dogoditi. Uostalom, i samo postolje meni bi puno značilo.

U predvorju hotela SunStar, čak 45 minuta posvetio je novinarima. Potom se srdačno pozdravio s najvećim rivalom Cucheom, za kojeg je navijao u spustu. Ivica je odlučio biti solidaran sa Švicarcem koji bi zbog telefonskog razgovora s direktorom Hujarom mogao biti kažnjen sa 5000 franaka. Hujara se žalio da mu je Cuche u Kvitfjellu prijetio fizičkim napadom ako se u pripremi spusta nešto ne promijeni.

- Mogu vam iz prve ruke reći da tu nije bilo nekakvog velikog sukoba. Nikako se ne mogu složiti s time da bi natjecatelj morao platiti kaznu ako je izrekao svoje mišljenje. Cuche je 100 posto u pravu pa je najavio da će izaći iz sportske komisije FIS-a ako do kazne dođe. I ja ću odstupiti ako će on morati platiti jer ako ne možemo govoriti što nas muči, onda nema ni smisla biti u komisiji!

Premda je postigao rezultat karijere, Ivica se ne zamara time hoće li mu u Zagrebu biti organiziran nekakav spektakularan doček. Štoviše, stekli smo dojam da mu nije do toga.

- Nemam posebnu želju za tim. Doček je super stvar, no lijepo je i vratiti se doma normalno. Uostalom, bio sam na trgu i 2002. i 2003. i znam kakav je to osjećaj. Sad se tu vraćamo na priče da sam ja bio ljubomoran na Janicu, no nisam jer to je bio doček i za mene. Svirao sam pred 100.000 ljudi. Tko si to još može priuštiti.

Svirat će Ivica i u Lenzerheideu, i to u subotu na završnoj fešti Svjetskog kupa koju organizira glavni sponzor Audi.

- Bila je to očeva ideja. Ti dečki iz Gegen Schulter Banda su okosnica Telefon Blues Banda. Oni se vole skijati, a ja sam s njima puno puta svirao. Pozvao sam i Šveđanina Myhrera da nam se pridruži. Svirat ćemo repertoar rock & roll i blues standarda. Posljednji veliki tulum bio je svojedobno u Flachau i nju je organizirao Hrvatski skijaški savez, a ovo je FIS-ovo.

Bit će to za Ivicu vrlo sretan trenutak, jer će svoj najveći uspjeh proslaviti prakticiranjem najdražeg hobija. No, koji je njegov najsretniji trenutak ove sezone?

- To je svakako pobjeda u Chamonixu, uz Natka drugog i nadoknađivanje
velikog zaostatka.
A ima li nešto za čime žali. Je li to možda ona propuštena superkombinacija na Svjetskom prvenstvu?

- Ne, baš suprotno. Bio je to najbolji potez sezone. Još bi bolje bilo da nisam vozio slalom i veleslalom u kojem sam se i malo ozlijedio.

Ivica ovog ljeta ništa neće mijenjati u svom programu. Odmarat će se po standardnom "protokolu".

- Opet ću ploviti na gumenjaku, no samo od Rijeke do Mljeta. Za sljedeću godinu planiram oko Peloponeza, ploviti po Jonskom i Egejskom moru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FE
febo
13:24 16.03.2011.

Kad je Ivek u pitanju , čovjek stvarno nema riječi. Dečko je , fantastičan. I ovo govori u prilog njemu njegovo suosjećanje sa Cucheom , stvarno , ne samo da je veliki sportaš , nego je veliki čovjek, tim prije što je na ovaj način začepio usta svim onima koji su pljuvali po njemu (od spremnog kao njemački vojnik pa do toga da je ljubomoran na sestru) !!!!! Ivek živio nam ti dugo i donosio još puno krsitalnih globusa !!!!!!!

DU
Deleted user
14:52 16.03.2011.

Mogu samo poruciti: omladino Hrvatske, evo vam pravog i istinskog idola!!! Ivice, kapa dolje: to je pravi sportas i pravi covjek!

OB
-obrisani-
19:33 16.03.2011.

Ako kazne Jakova Faka, i ja ću izaći iz Balkanske komisije za štovanje Thompsonove pjesme, prosvjede po gradu i moljakanje po Briselu za EU ulazak..