CIBONA

Ako plate prvi dio sezone Blassingame će oprostiti ostatak

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Ako plate prvi dio sezone Blassingame će oprostiti ostatak
02.01.2014.
u 08:00
– Blassingameov odlazak bio bi veliki udarac za momčad jer on je naš ključni igrač. Njegov menadžer dobio je ponudu za njega, no ja nekako vjerujem da će on ostati – kazao je Vanjak.
Pogledaj originalni članak

Jerel Blassingame ipak nije napustio Zagreb već na Staru godinu, nego je Novu godinu dočekao u Hrvatskoj sa svojom poljskom djevojkom Malgorzatom. No to ne znači da će ostati u Ciboni do kraja sezone. Štoviše, moguće je da napusti klub iz Savske već ovih dana jer ima zanimljivu ponudu jednog inozemnog kluba koji igra Eurokup.

Neposredno prije odlaska u Kragujevac Blassingame nam je kazao da je njemu dobro u Zagrebu te da će, ako Cibona postane gubitnička momčad, i on razmisliti o odlasku.

Hitronogi Amerikanac navodno je spreman odustati od preostalog dijela svog fiksnog ugovora (a to je godinu i pol) i voljan otići ako mu se plati ono što je trebao dobiti u prvom dijelu ove sezone.

Za razliku od predsjednika Ivice Lovrića, kojemu je najvažnije da se smanje troškovi, prvi trener Slaven Rimac i sportski direktor Vlado Vanjak ne žele se odreći Blassingamea. Rimac i Vanjak svjesni su da bi otpuštanje prvog razigravača momčad dodatno obezglavilo. Ako ništa drugo, bilo bi dobro da američki organizator igre ostane još koje kolo dok Cibona ne postigne još pobjedu-dvije i osigura ostanak u ABA ligi.

– Blassingameov odlazak bio bi veliki udarac za momčad jer on je naš ključni igrač. Njegov menadžer dobio je ponudu za njega, no ja nekako vjerujem da će on ostati – kazao je Vanjak svjestan da ni puno jači klubovi ne bi preživjeli odlazak cijele udarne petorke (Blassingame, Strawberry, Janning, Žižić, Planinić).

Struka ne samo da bi htjela zadržati Blassingamea nego bi htjela i vratiti centra Andriju Žižića, no po riječima njegova agenta Miška Ražnatovića to neće ići. Srpski menadžer kazao nam je da traži novi klub za Žižu, a kao moguća destinacija spominje se i kazahstanska Astana.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
08:46 02.01.2014.

Sigurno ce oprostiti ostatak, pa on od malih nogu navija za Cibona i sigurno ima bolju ponudu ali eto.... covjek se vazao za Zagreb i Cibonu... e boze koliko gluposti