Landin se 'resetirao'

Alilović je tek na 20. mjestu među vratarima na EP-u

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Alilović je tek na 20. mjestu među vratarima na EP-u
25.01.2014.
u 22:05
– Ne morate mi govoriti. I sam sam svjestan da nisam dobro branio, ne samo u polufinalu nego ni na posljednjih nekoliko utakmica
Pogledaj originalni članak

Mirko Alilović, vratar reprezentacije, nije bio pravi u polufinalu. Obranio je samo šest lopti od 30 upućenih udaraca (20 posto). U sedam utakmica ostao je na niskom postotku obrana – 20 posto, što ga je uvrstilo tek na 20. mjesto najboljih vratara na Europskom prvenstvu.

Počeo je sjajno na turniru, sa 46 posto obrana protiv Bjelorusije i 44 posto obrana protiv Crne Gore. Uslijedio je pad protiv Švedske (21 posto) i Francuske (26). Bilo je malo bolje protiv Rusije (33), no protiv Poljske bilo je dosta problematično (24).

– Ne morate mi govoriti. I sam sam svjestan da nisam dobro branio, ne samo u polufinalu nego ni na posljednjih nekoliko utakmica – rekao je Mirko Alilović.

Kako je protekla noć nakon poraza u polufinalu?

– A, kako. Nisam spavao. Bilo je mi je teško. Pokušao sam ne razmišljati o rukometu, ali nije išlo. Imao sam tih nekoliko obrana u prvom poluvremenu, u poluvremenu u kojem smo imali priliku otići na veću razliku. Ali nismo. Ne znam iz kojeg su se razloga dogodili oni silni promašaji na početku drugog poluvremena. Ništa, izgubili smo i treba se pokušati vratiti kući s medaljom – istaknuo je Mirko.

Imali ste problema s crijevnom virozom. Je li bolest bila uzrok lošijem branjenju?

– Nije. Daleko do toga. Ne može bolest biti razlog ide li ili ne. Fizički sam se dobro osjećao. Imao sam dobru sezonu iza sebe u mađarskom Veszpremu, na pripremama sam jako dobro radio. Da znam koji je razlog pada u formi taman kada ne treba, odmah bih sam riješio taj problem. Ne, nema plakanja. Imamo još jednu utakmicu i treba se na nju koncentrirati – rekao je Alilović.

Možemo li do bronce? Ni njihovi vratari, Sierra i Perez, ne briljiraju?

– Kod njih se u taktici puno toga ne mijenja već godinama. Njihova vanjska linija puno surađuje s kružnim napadačem, jako dugo čekaju priliku do čistog šuta. Ma, tko bude bolji u glavi, tko se bolje bude odmorio, taj će biti u prednosti. Sigurno je da im puno nedostaje Šterbik. Ali, bez obzira na to kako sve bude završilo, da mi je netko prije Europskog prvenstva ponudio da igramo za broncu, odmah bih to prihvatio. Prema tome, mi smo napravili dobar, veliki posao. Moglo je bolje, daleko od toga, ali nema mjesta kuknjavi – istaknuo je naš vratar.

Je li očito raspoloženi Losert trebao prije na vrata?

– Vidjeli smo da je Landin u jednom trenutku izgubio živce i samopouzdanje, sjeo je na klupu, odmorio se nekoliko minuta i “resetirao”. I kad se vratio među vratnice, bio je sjajan, taj mu je predah vratio samopouzdanje.

>>Karabatić: Hrvatska je bila blizu finala, odigrala je sjajno

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar x-y
x-y
22:31 25.01.2014.

nista osobno protiv Mirka, ali stvarno je los vratar.. Sva nasa dosadasnja polufinala , neodlazak do kraja i neosvajanje titule na nekom prvenstvu su iskljucivo zbog loseg vratara.. pokazuje to definitivno i statistika. Dobar vratar je od iznimne vaznosti za jednu ekipu.. To ce potvrditi i svi osvajaci i prvaci .. Sjetite se samo nasih vratara kada smo osvajali turnire...u usporedi danas nazalost razlika kao nebo i zemlja...

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
07:57 26.01.2014.

1.nema igre na kontru ( gdje smo najači ) bez golmanove obrane. 2.nema pobjede protiv jake ekipe ako ne iskoristiš mrtve šanse ( poput onih čupićevih mrtvaca i sdmerca ).

DU
Deleted user
09:57 26.01.2014.

Ipak za poraz je glavni krivac Goluža koji je uporno čekao Mirka iako je Losert pokazivao dobru formu .