HVAR ODUŠEVLJAVA

Amerikanac oduševljen Hrvatskom: Proputovao sam cijeli svijet, ali ovo je najljepše mjesto u kojem sam bio

Foto: Spartan World Championship
Amerikanac oduševljen Hrvatskom: Proputovao sam cijeli svijet, ali ovo je najljepše mjesto u kojem sam bio
13.10.2024.
u 17:34
Putovao sam svagdje po svijetu, Hvar je najljepše mjesto u kojem sam bio u životu, poručio je svjetski rekorder utrke na 100 metara Isaiah Thomas
Pogledaj originalni članak

Svjetsko prvenstvo Spartan u gradu Hvaru zasad pruža uistinu spektakularan dojam. Jučer je odrađena najatraktivnija utrka ove sportske zajednice koja se bavi utrkama s preprekama, ona na 100 metara. U samom središtu Hvara svi su prisutni mogli svjedočiti atraktivnim utrkama s preprekama gdje smo vidjeli najbolje od najboljih. Jedan od njih bio je i Amerikanac Isaiah Thomas, čovjek iz Dallasa koji ujedno drži svjetski rekord u ovoj disciplini, koja će biti dio petoboja na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. godine.

Bio sam Ninja ratnik

– Samo mi je bitno biti brži od svih ostalih, to je jednostavno moj cilj. Poštujem sve druge koji se natječu i drago mi je kad ostvare dobar rezultat, ali tu sam da budem bolji od svih. Bio sam američki Ninja ratnik šest godina i nedavno sam se pridružio Spartanu jer mi se sviđa kako zajednica funkcionira. Ovo što oni rade stvarno je fantastično i vjerujte mi, ovaj će sport u budućnosti biti jedan od najvećih kad se priča razvije. Siguran sam da ću baš ja biti zaštitno lice Spartana, jer sam najbolji – rekao je samopouzdani Isaiah, koji je oduševljen lokacijom Spartanove svjetske smotre:

– Ne mogu opisati koliko mi se sviđa Hvar. Putovao sam svagdje po svijetu, a ovo je najljepše mjesto u kojem sam bio u životu. To mogu reći bez ikakve dvojbe, ovo je mjesto čudesno. Jako je uzbudljivo i lijepo ovdje, nadam se da će se Spartan nastaviti održavati ovdje.

Osim utrke na 100 metara koja je u sklopu prvenstva, jučer je prema redovnom rasporedu Spartana održana i utrka Beast, gdje su se spartanci natjecali u utrci duljine 21 kilometar s 30 prepreka. Jedan od natjecatelja bio je i proslavljeni zlatni hrvatski olimpijac, veslač Valent Sinković. Došao je to odraditi prilično rekreativno, a u kompetitivnoj utrci od čak 195 natjecatelja koji su ušli u cilj završio je na sedmom mjestu. Zanimljivo, da je išao u rekreativnu Beast utrku, završio bi je kao prvi s 15 minuta prednosti ispred drugoplasiranoga.

Nije laganica, ali...

– Nije laganica, ali nije najteže što sam radio u životu. U svakom je slučaju jako zabavno jer se svašta događa. Ima skakanja, nošenja, plivanja, nažalost nema veslanja, tu bih bio u prednosti. Sjajno iskustvo i sigurno ću ovo ponoviti – rekao nam je Sinković.

Kakva je budućnost ovog sporta kod nas?

– Jako je dobra perspektiva ovog sporta, osobito nakon što sam i osobno ovo doživio. Mislim da će svatko tko odradi jednu utrku odraditi njih još puno, jer je ovo kao droga, vuče te dalje i već jedva čekam sljedeću godinu.

Što mislite općenito o Spartan zajednici?

– Jako su čvrsta zajednica, podupiru jedni druge, sretni su jedan uz drugoga i vidim da su jako povezani. Idu po cijelom svijetu, na sve utrke. Bio sam u Abu Dhabiju na ovoj utrci, ali je kod nas ipak puno, puno ljepše. Siguran sam da će se većina ovih natjecatelja vratiti ovdje jer je stvarno prekrasno – zaključio je proslavljeni hrvatski sportaš.

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PR
prajdali100
18:51 13.10.2024.

E moj Thomas ti nisi bio u Surdulica .

Avatar Caliban
Caliban
18:39 13.10.2024.

Hah. Kad nisi bio u Vršac bre

MI
mikimouse12
18:03 13.10.2024.

Clickbait naslov