Novinar na mukama

Amerikanac u BiH: Ako su ovo stadioni, kakvi su tek zatvori

Foto: Graham Ruthven
Amerikanac u BiH: Ako su ovo stadioni, kakvi su tek zatvori
13.08.2013.
u 21:29
Tražeći stadion Grbavica naišao je na niz neugodnosti te je ostao šokiran onim što je vidio
Pogledaj originalni članak

Novinar američkog portala Americansoccernow.com Graham Ruthven došao je u Sarajevo pratiti reprezentaciju SAD-a koja sutra igra protiv BiH. Tražeći stadion Grbavica naišao je na niz neugodnosti te je ostao šokiran onim što je vidio.

\"Ok, priznat ću vam. U ponedjeljak sam uzeo pogrešan taksi kako bih stigao na trening reprezentacije SAD-a. Ušao sam u automobil i pogrešno sam izgovorio ime stadiona Grbavica na kojem se igrači Jurgena Klinsmanna pripremaju. Nakon nekoliko produženih slogova, gestikulacije i uzaludnih pokušaja komunikacije, vozač je odgovorio: \'Ah! Amerika! Nogomet?\'. Međutim, sve je bilo pogrešno. Shvatio sam to tek kad sam došao na ulaz stadiona niz čije se stepenice slijeva voda iz kanalizacije. Došao sam na ulaz stadiona Koševo, gdje će se u srijedu odigrati utakmica između BiH i SAD-a. Nakon što sam stigao na pogrešan stadion, izrazito zastrašujuće i potpuno neprijateljsko mjesto, počeo sam tražiti ulazna vrata na stadion. Otvorio sam jedna vrata i našao se u trgovini odijela. Da, trgovina odijela na stadionu. Za sve postoji prvi put. Prodavačica me je slijedila, nudila mi kravate ... Kad sam joj objasnio da nisam došao kako bih kupio nešto, uputila me je prema mračnom tunelu koji bi bio karakterističan za napuštene i zapuštene stadione, napisao je Ruthven te dodao:

\"Priznat ću vam. Nakon što sam vidio kako u BiH izgledaju nogometni stadioni, nisam poželio vidjeti kako tek zatvori izgledaju\", zaključio je Ruthven koji je otkrio i to da ga je na povratku taksi odvezao u pogrešan hotel.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.