Od favorita u prva dva kola uvjerljiv je bio samo SAD

Amerikanci sumnjaju da je Španjolska namjerno izgubila

Foto: 'IVAN MILUTINOVIC'
Amerikanci sumnjaju da je Španjolska namjerno izgubila
31.08.2010.
u 08:00
Pobjeda Francuza bez Parkera nad svjetskim prvacima senzacija je, no isto tako omogućuje Furiji da izbjegne SAD do finala.
Pogledaj originalni članak

Već mjesecima i košarkaši i mi novinari kalkuliramo o tome kako bi bilo dobro da Hrvatska u osmini finala izbjegne Argentinu i Srbiju te se namjeri na Njemačku. No, Bauermannova vrsta autor je jednog od većih iznenađenja.

Pobijedili su Srbe, nakon dvaju produžetaka, ponajprije zahvaljujući Jagli koji je ubacio 22 koša i presudnu tricu u drugom produžetku. Taj se Jagla oženio s kćeri Svetislava Pešića, trenera koji je Srbe odveo do svjetskog zlata prije osam godina.

I dok Amerikanci gaze konkurenciju, ostali favoriti imaju problema. Španjolska je izgubila od Francuske bez Parkera, a u američkim novinama pojavila se kalkulacija da Španjolci nisu nesretni zbog poraza. Bude li druga u skupini, Furija bi se s Amerikancima mogla sresti tek u finalu.

Doduše, nisu ni Amerikanci zadovoljni igrom. Izbornik Mike Krzyzewski (63) izjavio je da bi, da je mlađi, u poluvremenu u svlačionici bacio stolac! Naime, njegovi igrači u drugoj četvrtini sedam minuta Slovencima nisu ubacili koš iz igre! A na klupi je bio Kevin Durant, najmoćniji napadač SP-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.