SLOBODNO SKIJANJE

Amerikanka Kearney uskratila domaćinu prvo zlato

Foto: AFP
Amerikanka Kearney uskratila domaćinu prvo zlato
14.02.2010.
u 11:35
Amerikanka Hannah Kearney (23) osvojila je zlatnu medalju u disciplini slobodnog skijanja (po hupserima) na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.
Pogledaj originalni članak

Kearney je ukupno za svoju izvedbu skupila 26.64 bodova, i na kraju je slavila ispred Kanađanke Jennifer Heil (25.69 bodova), olimpijske pobjednice iz Torina 2006. godine, te svoje sunarodnjakinje i srebrne sa ZOI iz Salt Lake Cityja 2002. Shannon Bahrke (25.43).

Kearney je tako donijela Sjedinjenim Američkim Državama prvu zlatnu medalju na ZOI u Vancouveru i ostavila Kanađane u iščekivanju prvog zlata na Igrama u ulozi domaćina. Naime, Kanada je propustila osvojiti zlato kada je 1976. godine Igre ugostio Montreal, kao i 1988. kada je domaćin bio Calgary.

- Znam da Kanada nije osvojila zlato kao domaćin, ali imam osjećaj da će im to uspjeti na ovim Igrama. Trenutno mi je drago da sam uspjela to prolongirati - rekla je Kearney, koja se na prethodnim Igrama u Torinu nije uspjela kvalificirati niti u finale.

Zimske olimpijske igre u Vancouveru, freestyle skijanje, žene:

1. Hannah Kearney (SAD) 26.63 bodova

2. Jennifer Heil (Kan) 25.69

3. Shannon Bahrke (SAD) 25.43

...

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.