Reprezentacija otišla na EP

Matea Vrdoljak 
se rasplakala jer nije išla na Eurobasket: Ovo je velika nepravda!

Foto: Dražen Brajdić
Matea Vrdoljak 
se rasplakala jer nije išla na Eurobasket: Ovo je velika nepravda!
10.06.2015.
u 15:52
Ovo mi je najveći šok u karijeri jer mi je nanesena velika sportska nepravda, rekla je Vrdoljak nakon što je otpala s popisa za EP.
Pogledaj originalni članak

Da je vrhunski sport nepresušno vrelo velikih emocija, uvjerili smo se tijekom odlaska košarkašica na Eurobasket u Mađarskoj. Sve do samog polaska autobusa za Szombately bilo je sve u redu, a onda se začuo plač 29-godišnje Matee Vrdoljak, koji je izmamio i sve ostale igračice da se vrate u predvorje hotela kako bi je utješile.

Simpatična Solinjanka, djevojka s iskustvom igranja u Rusiji, Poljskoj i Francuskoj, nije dobro primila vijest da je baš ona ta zadnja igračica koja je otpala s popisa. Ne sjećamo se da smo ikad svjedočili takvoj burnoj reakciji na odluku izbornika. Znamo da su sportašice emotivne, no ovo je ipak više nalikovalo na reakciju duboko povrijeđene osobe.

– Ovo mi je najveći šok u karijeri jer mi je nanesena velika sportska nepravda. Unatoč svim statističkim i igračkim pokazateljima u moju korist, na Eurobasket je otputovala Iva Borović. Kada sam pitala izbornika Braslava Turića zašto, rekao mi je da je tako odlučio iz osobnih razloga. Da je u pitanju supernadarena djevojka od 18-19 godina na kojoj će se graditi budućnost ove reprezentacije, ne bih ništa rekla, no riječ je o curi koja ima 27 godina i dosad je igrala samo u hrvatskoj ligi – rekla je Vrdoljak.

Bila je to reakcija osobe kojoj je očito silno stalo do igranja za Hrvatsku, posebice jer joj je gotovo cijela prošla sezona protekla u oporavku od teške operacije koljena. U takvim situacijama sportaši obično ne vole prisustvo novinara, no Matea je sama tražila da zabilježimo njene riječi.

– Svjesna sam da si ovim možda i zatvaram vrata reprezentacije, no ne mogu istrpjeti takvu nepravdu. Izbornik mi je rekao da budem na stand-byu ako Amerikanka Zellous ne bude mogla igrati.

A ni Shavonte Zellous jučer nije otputovala u Mađarsku. Ostala je čekati dopunu papirologije potrebne za promjenu sportskog državljanstva. Navodno je riječ o nekom dokumentu na kojem je potreban potpis resornog ministra, a njega, zbog produženog vikenda, u uredu nije bilo pet dana.

>>Hrvatice u zadnjoj pripremnoj utakmici nadigrale Slovačku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RA
rainbow1
16:25 10.06.2015.

Žao mi je zbog košarkašice, ali ne mogu ne komentirati resornog ministra na produženom vikendu...ružno i tužno. Njima uvesti rad nedjeljom.

DU
Deleted user
16:35 10.06.2015.

Isusebože pa kaj Eurobasket?! Otkad pak to? Da se jednostavno manimo ćoravog posla i odj sve gramatike, pravopise i nastavu hrvatskog jezika? Onda još samo koračić, dva, tri, četiri do čiste anarhije... Hmmmmmm... možda i nije loša ideja...Dotle gospon novinar, dok imamo pravila, vaše je da se držite hrvatskog jezika.

DU
Deleted user
16:40 10.06.2015.

Ako već ne osjećate moralnu obvezu da ga promičete i njegujete, što bi bilo za očekivati od vas, obzirom na odabir zanimanja.