RIJEKA Sutra u Zagreb dolaze dva skauta, a u igri s Hajdukom gledat će ga Daum

Anas vrlo blizu Kölnu, odšteta 2 milijuna eura

02.05.2009.
u 09:54
Pogledaj originalni članak

Polako, ali sigurno, Anas Sharbini (22) klizi prema izlaznim vratima Rijeke. U ovom trenutku, najozbiljnije je za njega zagrizao bundesligaš Köln, čiji će skauti biti i sutra na maksimirskoj utakmici Dinamo - Rijeka.

Herbert Zimmerman i Heinz Hornig pratili su Sharbinija u srazu sa Slavenom, u kojemu je Anas postigao tri pogotka.

U Maksimiru uvijek loš
Iako već sada Sharbini zadovoljava sve njihove kriterije, Nijemci će ga staviti pod povećalo i u dvije najjače utakmice Prve HNL. Nakon što spomenuti dvojac odradi zadaću u Zagrebu, na jadranski derbi s Hajdukom sljedeće nedjelje trebao bi doći i trener Kölna Christoph Daum.

Premda igra u životnoj formi, dolazak Nijemaca u Zagreb možda i nije dobra vijest za Anasa, jer mladi Grobničanin do sada se nikada nije proslavio u Maksimiru. Nekoliko puta već je igrao “probne” utakmice za Dinamo i nikada nije dobio višu ocjenu od 5,5. Iskupio se tek prošle jeseni na Kantridi kada je njegovim pogotkom Rijeka nokautirala Dinamo s 1:0.

Kupili Podolskog
Dinamo se dugo vremena nametao kao favorit za Anasa, no Mamića je uvijek odbijala nebulozna cijena od tri do pet milijuna eura. Kasnije je shvatio da mu Anas nije ni potreban, jer već ima trojicu sličnih igrača, Sammira, Moralesa i Badelja.

U Kölnu bi Anas imao vrlo pristojan tretman. Kupili bi ga da igra, što je za igrača u razvoju najvažnije. Ni novac nije sporan, jer Daum je već za sljedeću sezonu kupio veliku zvijezdu, Lukasa Podolskog iz Bayerna za 10 milijuna eura.

Osim ako Rijeka opet ne bi nabila cijenu, kao prošle godine kada je Anas bio kandidat za EP.

Nagađa se da bi se Sharbinijev transfer vrtio oko dva milijuna eura. Do sada je najveća Rijekina zarada bila 800.000 eura za koliko je Salzburg kupio Manuela Pamića.

Pogledajte na vecernji.hr