kreće špica sezone

Andrić: Bitnija nam je Rijeka od AEK-a

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Andrić: Bitnija nam je Rijeka od AEK-a
13.09.2010.
u 13:43
Hajdukov kapetan Srđan Andrić najavio je predstojeće izazove bijelih - AEK i Rijeku.
Pogledaj originalni članak

Dugo ga nije bilo u javnosti, devet mjeseci, još tamo od zimskih priprema pod Edoradom Rejom, cijelu jednu "trudnoću" Srđan Andrić, Hajdukov kapetan, nije se oglašavao.

- Bio sam nešto ljutit, a situacija nije bila baš sjajna. Bilo bi predugo da sad pričam o razlozima. Evo me sad, tu sam - rekao je Andrić.

Nedostajalo je kapetanovih riječi, uvijek je bio konkretan. Bez okolišanja je govorio o dvoboju s Dinamom.

- Bili smo slabi, možemo biti zadovoljni neodlučenim. Odnosno, Dinamo je bio bolji od nas - priznao je Andrić.

Ni on, kao ni Poklepović, ne zna razloge zbog kojih je Hajduk ušao slabo u utakmicu.

- Nije nas Dinamo iznenadio, nego je svih jedanaest naših igrača ušlo loše u utakmicu. Ne znam je li to zbog dvodnevne izolacije kako kaže trener, može biti, ali stvarno pravi razlog ne znam - kaže Andrić.

Hajduk je u posljednje tri utakmice odigrao tri puta po 1:1. Već je dugo prošlo od pobjede nad Zadrom.

- Neka se tako nastavi i u Ateni, ne bih imao ništa protiv. Ušli smo u Europsku ligu, napravili uspjeh o kojem nismo ni sanjali. Nemamo imperativ, možemo igrati opušteni i dati sve od sebe - rekao je Andrić.

Igrao je u Grčkoj, zna što čeka njegovu momčad.

- AEK je prava domaćinska ekipa, dobro je što igramo na Olimpijskom stadionu koji prima 70 tisuća gledatelja, a po mojoj procjeni, na stadionu neće biti više od  20 tisuća gledatelja, tako da se neće osjetiti paklena atmosfera - kaže Andrić.

Bijeli su u non-stop ritmu. Nakon AEK-a slijedi gostovanje kod Rijeke.

- Po meni, Rijeka nam je važnija utakmica od AEK-a. Prvenstvo je važnije, već sam rekao da smo svoje u Europi napravili - kazao je Andrić.

Pristaše bijelih potiho se nadaju da bi Hajduk mogao i dalje u grupi sa Zenitom, AEK-om i Anderlechtom.

- Zenit je apsolutni favorit skupine, a mi ćemo se svi zajedno boriti za drugu poziciju. Objektivno, imali smo puno sreće, ušli smo u Europsku ligu - smatra Andrić.

Ugodno je ovo posljednje vrijeme u Hajduku. A igrački kadar je ostao gotovo isti u odnosu na prošlu sezonu. Stigao je tek Albanac Ervin Bulku, koji bi mogao biti Andrićev partner u sredini terena u Ateni, jer Brkljača ima suspenziju zbog crvenog kartona, Ljubičić još nije potpuno spreman, a Trebotić je, smatra Poklepović, premlad.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

VO
vojvo
15:15 13.09.2010.

svaka čast andriču konačno je netko rekao istinu dinamo je bio bolji

TH
torca hz-hb
16:35 13.09.2010.

da je andrić realan shvatio bi da je najslabija hajdukova karika. nije problem trpiti mlade koji napreduju, ali jest njega najstarijeg koji je sve gori. ljubičić i trebotić in, andrić out!

XY
xyxyxy
16:39 13.09.2010.

\"Prvenstvo je važnije, već sam rekao da smo svoje u Europi napravili\" ? Ako ti najiskusniji igrač, koji bi trebao dizati moral, očito kaže da skoro pa ništa ne očekuje od Europe...onda zašto uopće izlaze na teren.