NIsu se imali

Andy Cole: Sa Sheringhamom uopće nisam razgovarao

Foto: Reuters
Andy Cole: Sa Sheringhamom uopće nisam razgovarao
04.03.2010.
u 19:26
Umirovljeni engleski nogometaš i bivši reprezentativac Andy Cole, u kolumni za Indenepdent objelodanio je da bivšeg klupskog i reprezentativnog suigrača Teddyja Sheringhama niti danas ne može smisliti.
Pogledaj originalni članak

- Radije bih popio piće s Neilom Ruddockom nego s Teddyjem Sheringhamom - kaže 38-godišnji Andy Cole, koji je tijekom karijere igrao za 13 engleskih klubova, a najveći je trag ostavio igrajući u Manchester Unitedu od 1995. do 2001. godine. Za englesku A vrstu odigrao je 15 utakmica i upisao jedan pogodak, a u Premiershipu je ukupno zabio 187 golova!

Neil Ruddock je čovjek koji ga je teško ozlijedio 1996. godine.

- Uh, kako sam bio bijesan, i više nego bijesan kada me Ruddock pokosio u utakmici rezervnih momčadi Manchestera i Liverpoola. Nakon tog starta mi je bio dijagnosticiran dvostruki lom gležnja, te sam morao pauzirati mjesecima. On je tvrdio da je start bio u žaru borbe, a ja sam tada bio uvjeren da nije bio dovoljno pažljiv. Tog momka nisam dobro poznavao, zapravo, nisam ga uopće znao do tog starta. Danas prihvaćam da je u pitanju bio jedan od onih normalnih, uobičajenih startova u nogometu, kakvi rijetko izazivaju teške ozljede. U svakom slučaju, prema Ruddocku ne osjećam animozitet, kakav osjećam prema Teddyju Sheringhamu!

Onda je napokon pojasnio zbog čega ima negativne emocije prema bivšem suigraču.

- Bio je početak 1995. godine, tek sam potpisao za Manchester United. Debitirao sam za reprezentaciju u dvoboju protiv Urugvaja. Krenuo sam s klupe, a u drugom poluvremenu, negdje oko 70. minute, izbornik me poslao u igru, umjesto Sheringhama, koji je tada igrao za Tottenham. Bio sam jako nervozan, jer sam ulazio u igru, a utakmicu je pratilo 60.000 gledatelja, ili tako nešto. Očekivao sam da mi Sheringham pruži ruku i uputi mi koju riječ podrške. Samo da mi kaže: ''Sretno'', ništa više. Pružio sam mu ruku, a on me izvrijeđao! Čak ga nisam niti poznavao, nije imamo nikakvog razloga imati nešto protiv mene. Bili smo suigrači u reprezentaciji, ja sam ulazio u igru, a on me iz čistog mira izgrdio! Prva pomisao koja mi je pala na pamet bila je: ''Bože moj, koliko je ljudi sada vidjelo što mi je Sheringham napravio''. Bilo mi je iznimno neugodno.

- Dvije godina kasnije Sheringham je prešao u Manchester United. Igrali smo godinama zajedno, surađivali u napadu i zabijali golove, ali s njim nikada nisam progovorio niti jednu jedinu riječ!

Obje ispovijesti je Cole doveo u kontekst s aktualnima u engleskom nogometu, teškoj ozljedi koju je 22-godišnjeg stopere Stoke Cityja Ryana Shawcrossa nanio velškom Arsenalovu veznjaku Aaronu Ramseyju u 65. minuti prvenstvenog dvoboja dviju momčadi na Britannia Stadiumu, te mu teško polomio gležanj, prouzročivši ozljedu koja će Ramseyja izvan travnjaka držati moguće i godinu dana, odnosno privatnom ratu između bivših klupskih i reprezentativnih suigrača Johna Terryja i Waynea Bridgea, koji je kulminirao subotnjom utakmicom Chelseaja i Manchester Cityja, a uoči koje je Bridge iz dobro znanih razloga odbio Terryju pružiti ruku.

- Idemo prvo o Shawcrossovom nasrtaju. Posljedica je grozna, nešto što nikome ne biste poželjeli. Da li je start bio zakašnjeli? Jest. Težak i neumjestan? Opet da. Zlonamjeran? Ne, nije bio zlonamjeran! Pa vidjelo se i po Shawcrossovoj reakciji da nije to želio, plakao je, ali ne zbog crvenog kartona već zbog šoka!

- Bridge i Terry? Siguran sam da su mnogi pomislili da je Bridge učinio pravu stvar kada je odbio pružiti ruku Terryju. Meni je jako dobro poznat taj osjećaj kada vam netko odbije pružiti ruku na terenu. Ako Bridge smatra da je učinio pravu stvar, neka mu bude.

Netom nakon što je kritizirao postupak odbijanja rukovanja, priznao je da je i sam to učinio!

- Odbio sam pružiti ruku sucu Mikeu Deanu dok sam igrao za Manchester City. Taj mi je davao toliko smiješnih i nepotrebnih kartona u karijeri, pa sam se odbio rukovati s njime. Po mom osobnom sudu, radi se o sucu koji ne bi smio raditi taj posao!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.