ZAVRŠILO 6:1 i 6:2

Murray bez problema izbacio Ćorića, ispali svi Hrvati u Parizu

Foto: Reuters/PIXSELL
Andy Murray
Foto: Reuters
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Andy Murray - Rafael Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
Andy Murray
04.11.2015.
u 16:46
Pogledaj originalni članak

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od masters ATP turnira u pariškom Bercyu porazom u 2. kolu od trećeg igrača svijeta Britanca Andya Murraya s 1:6, 2:6. 

Ćorić nije imao šanse protiv vrlo raspoloženog Murraya, koji se nametnuo od samog početka i lako došao do pobjede. Ćorićev servis "pao" je već u drugom gemu meča, a dobitak prvog seta Škot je potvrdio "breakom" za 5:1. Na početku drugog seta Ćorić je uspio parirati trećem "reketu" svijeta sve do rezultata 2:2, kada Murray još jednom oduzima Ćorićev servis i za sat vremena riješio pitanje pobjednika. 

Murray se tako osvetio Ćoriću za neugodan poraz (6:1, 6:3) početkom godine u Dubaiju, a 2013. godine su igrali i u Davis Cupu u Umagu, kada je također slavio Murray. Ćorić je u Parizu u 1. kolu pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca, čime je prekinuo niz od tri uzastopna poraza u prvim kolima turnira.  

Ispadanjem Ćorića hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pariza - Ivo Karlović je ispao već u prvom kolu, a Marina Čilića je ranije danas izbacio Bugarin Grigor Dimitrov. 

>> Čilić propustio deset prilika za oduzimanje servisa i na kraju izgubio!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Podanak
Podanak
18:55 04.11.2015.

Bravo Borna! Odlična godina i fenomenalan napredak. Put do samog vrha je težak i ne prelazi se preko noći. Od trenutačnog rankinga važniji je rad i usavršavanje. Od Ivaniševića (Karlovića, Ljubičića, Ančića...) dobro bi došli savjeti vezani uz servis. Treba popraviti i forhend (umjesto spina ponekad i opaliti) te osvajanje gemova na protivnikov servis. A treba se znati i opustiti. Na dobrom si putu, ali za sve treba vremena. Ako se sljedeće godine uspiješ ustaliti u prvih 20, to bi bilo fenomenalno, ali nije imperativ. Važnije je napredovati kao igrač. Sve ostalo dolazi samo po sebi.